3e Thera Trainer voor Rhijndael

Afgelopen donderdag 13 april is er een 3e Thera Trainer in gebruik genomen in Rhijndael.

Het geld hiervoor is afkomstig van de voormalige stichting Vrienden van Rhijndael. Het geld van de voormalige stichting wordt beheerd door de cliëntenraad en is bedoeld voor de bewoners van Rhijndael. Er zijn al een aantal leuke dingen van aangeschaft, zoals een duofiets en een schenking voor de aanschaf van een 2e Thera trainer voor bewoners van de afdeling somatiek en voor de cliënten van de dagbesteding.

En dan nu een 3e Thera trainer voor de afdelingen Poelgeest en Saargebied, die hier heel blij mee zijn. De 1e ooit aangeschafte Thera trainer staat al een aantal jaar op de afdelingen Boerenschouw en Prinsenschouw en wordt veel gebruikt.

De Cliëntenraad Rhijndael heeft in goed overleg met Rhijndael besloten om voor de bewoners nog een Thera trainer aan te schaffen, juist omdat er zoveel gebruik van wordt gemaakt. De bewoners vinden het geweldig om te fietsen in hun eigen omgeving en bij het zien van een filmpje trappen ze er lustig op los, waarbij vaak verhalen uit het verleden loskomen bij het herkennen van de omgeving waar ze fietsen.

De Cliëntenraad Rhijndael vindt het mooi om namens de voormalige stichting de bewoners deze Thera Trainer aan te bieden.

En de heer Theo van der Werff had de eer om als 1e bewoner een testrit te mogen maken!