9 juni Alzheimer Café Alphen aan den Rijn

Alzheimer Café – Rijnstreek

In Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn wordt donderdagavond 9 juni 2022 het Alzheimer Café gehouden. Het thema van de avond is: “De kracht van muziek en bewegen.”

Muziek verbindt mensen, ook mensen met dementie. Samen muziek maken, luisteren of bewegen op muziek doet mensen goed. Door fysiek te bewegen zet je ook de hersenen in beweging. Onderzoek wijst uit dat muziek en bewegen een positieve invloed hebben op de werking van de hersenen.

Veel van onze herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Denk aan hoogtepunten zoals verliefd zijn en trouwen, gebeurtenissen uit onze kindertijd. Het luisteren naar muziek levert voor mensen met dementie plezierige momenten op en laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan hun welbevinden. Naast informatie zullen we ook zelf in beweging komen.

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk. Het Café wordt geleid door Netty Dronkert. Koffie vanaf 19.00 uur. Live muziek aanwezig. Programma vanaf 19.30u tot 21.15u. Vooraf aanmelden niet nodig.

Voor meer informatie: Alzheimer Nederland. Afdeling Z-H Noord; zie www.alzheimer-nederland.nl