Beweegtuin in Oude Wetering

De beweegtuin is te vinden aan de Saskia van Uylenburchlaan naast Museum Oud Alkemade in Oude Wetering.

Hiernaast is nu ook een mooi wandelpad van 300 meter aangelegd. Met dit wandelpad is zo een echte beweegtuin gemaakt. Op het geasfalteerde wandelpad staan cijfers die de afgelegde afstand in meters aangeven. Langs het wandelpad staan op 2 plaatsen zitbanken voor een korte pauze of een gezellig gesprek met andere Beweegtuin-gebruikers. Het wandelpad loopt langs de vijver en ligt tussen de Alkemadelaan en de voorkant van de Saskia van Uylenburchlaan en heeft een klein hoogte verschil.

Voor de professionele begeleiding heeft Fysiotherapie Alkemade een kennismakingsprogramma, dat ouderen informeert over het gebruik van de toestellen en het wandelpad. Het programma bestaat uit 2 tot 3 bijeenkomsten, daarna kan iedereen zelfstandig aan de slag. Na het actief zijn wordt gezamenlijk koffie gedronken bij het Dienstencentrum Jacobus. Voor het opgeven of meer informatie: telefoon 071-331 34 50. Kosten: er is vergoeding vanuit uw zorgverzekering mogelijk.

Wij bedanken de vrijwilliger Frans Hoogenboom en Ben van Wordragen (voorzitter) van het klussenteam van de Stichting Platform Gehandicapten. Zij zijn de hele dag bezig geweest met het aanbrengen van de afstanden!