Donderdagavond 12 januari Alzheimer Café Rijnstreek

In Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57, 2408 NV te Alphen aan den Rijn, wordt donderdagavond 12 januari 2023 het Alzheimer Café gehouden. Het thema van de avond is:  

                                 “Zo lang mogelijk zelfredzaam”

De spreker van deze avond is ergotherapeut Gabriëlle Hageraats, een deskundige op het gebied van het veilig uitvoeren van basale dagelijkse activiteiten.

Zorgen voor iemand met dementie betekent het maken van lastige afwegingen rond vrijheid en veiligheid. Hoe kunnen mensen met dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en zelfbeschikking behouden? Hoe zorgen we voor een veilige woonomgeving en verminderen we het risico op letsel en valgevaar?

De ergotherapeut kijkt samen met de betrokkene en de mantelzorger naar oplossingen in de eigen leefomgeving. Tevens zal er extra aandacht besteed worden aan hulpmiddelen. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Gabriëlle.

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk. Het Café wordt geleid door Netty Dronkert. Vanaf 19.00 uur bent u welkom onder het genot van een kopje koffie. Ook is er Live Muziek.

Het programma start om 19.30 u en duurt tot 21.15 u. Vooraf aanmelden is niet nodig.

————————————————————————————————————-

Voor meer informatie:

Alzheimer Nederland. Afdeling Z-H Noord; zie www.alzheimer-nederland.nl