Feestelijk afscheid van 90-jarige vrijwilligster na ruim 40 jaar!

Woensdag 28 december heeft Riet Lelieveld feestelijk afscheid genomen als vrijwilligster in Emmaus. Ongeveer 42 jaar geleden is ze begonnen via het Rode Kruis, de welfare, nog in de tijd van directeur Rinus van Haaster.

Aanvankelijk ging zij op bezoek bij mensen die graag handwerkten, hielp breiwerkjes in elkaar zetten. Ze kreeg het zo druk dat ze het een rotklusje vond worden en stopte ermee.

Samen met haar vriendin Corrie Wensveen (ook uit Stompwijk) schonk zij een ochtend in de week koffie voor de bewoners van de Huiskamer. De een op dinsdag-, de ander op woensdagmorgen.
Toen haar vriendin zelf in Emmaus kwam te wonen, schonk zij eerst koffie in de huiskamer, die inmiddels de Voorkamer heette, hield een gezellig praatje, deed een spelletje en ging daarna met haar vriendin een kopje soep eten.

Omdat zij in Zoeterwoude is geboren en na haar huwelijk in Stompwijk is gaan wonen kent zij uit beide plaatsen veel mensen, waardoor de gesprekken vaak zeer geanimeerd konden zijn. Haar broer de heer Vreeswijk (80 jaar), wonend in de Krepelsteeg, is overigens een van de weinige ambachtelijke klompenmakers in Nederland.

Riet is tot drie jaar geleden nog op de fiets van Stompwijk naar Emmaus gekomen. Een dame, recht van lijf en leden, nog een van de weinigen met zo’n prachtig kapsel met opgestoken haar. Toen ze in een strenge winter met de fiets vlak voor Emmaus een vreselijke val had gemaakt en een lelijke fractuur had opgelopen, was het opsteken van de lange haren wel een probleem geworden.

Met eindeloos geduld en gezellige gesprekken heeft Riet veel ouderen in Emmaus een leuke ochtend bezorgd. WIJdezorg en met name Emmaus is Riet Lelieveld erkentelijk voor haar jaren van enorm trouwe inzet!

Vrijwilliger zijn…
Is vrijwillig
maar niet vrijblijvend
Is verbonden
Maar niet gebonden
Is onbetaalbaar
maar niet te koop
Is positief denken
is positief doen
Met als enige doel
voor jezelf en de ander
een goed gevoel!