Feestelijke ingebruikname 2e duofiets gemeente Zoeterwoude

Samen fietsen en genieten. Met dit motto is in januari 2018 Fietsmaatjes Zoeterwoude van start gegaan. De 1e duofiets is vorig jaar door WIJdezorg, locatie Emmaus, aangekocht en Fietsmaatjes Zoeterwoude mag deze fiets kosteloos gebruiken.

Het succes bleek zo groot, dat op maandag 15 april jl. in Zoeterwoude Rijndijk de tweede duofiets is gepresenteerd. Ditmaal met de financiële steun van Stichting Zorg & Zekerheid.

Met trots heeft Fietsmaatjes, in aanwezigheid van het college van burgemeester en wethouders, een vertegenwoordiger van Zorg & Zekerheid, de clustermanager van Emmaus en verschillende belangstellenden, de tweede duofiets gepresenteerd.

Deze duofiets wordt speciaal ingezet in het woongebied Zoeterwoude-Rijndijk. Fietsmaatjes is dan ook zeer content dat WIJdezorg bij het kantoor in Zoeterwoude Rijndijk een gratis stalling heeft verwezenlijkt voor de duofiets.

Fietsmaatjes is bedoeld voor alle inwoners die graag fietsen maar dit alleen niet meer willen of kunnen, bijvoorbeeld ouderen, mindervaliden of mensen met een blessure.
Het fietsmaatje (een vrijwilliger) trapt en stuurt, de gast kan desgewenst meetrappen.