FrieslandCampina actie langs Rhijndael

Melkveehouders FrieslandCampina trakteren op warme chocolademelk met slagroom

16 december 2022
In aanloop naar de kerstdagen gaan leden-melkveehouders van FrieslandCampina op bezoek bij zo’n 300 verzorgingstehuizen in heel Nederland. Samen trakteren ze ruim 35.000 bewoners en hun verzorgers op warme chocomel met slagroom. Het is dit jaar de vijfde keer op rij dat de Chocomel-actie door een enthousiaste groep melkveehouders wordt georganiseerd.

Samen op pad voor een glimlach
Vijf jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Het viel hem op dat de groep minder mobiele ouderen aan tafel ontbrak. Om deze groep ouderen ook te trakteren gingen boeren uit de regio zélf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen. Het initiatief groeide uit tot een landelijke actie. Inmiddels gaan elk jaar honderden leden-melkveehouders van FrieslandCampina op pad naar verzorgingstehuizen. Organisator Edwin Sengers: “Het is elk jaar prachtig om te mogen doen. De blije blikken van ouderen, de waardering van het personeel maar bovenal het mooie gevoel wat je er samen van krijgt, maken zo’n dag compleet.”

“Het is mooi om de bewoners van verzorgingstehuizen en hun verzorgers juist nu extra aandacht te geven; de koude wintermaanden zijn immers al zo lang”, aldus melkveehoudster Marjon Verkleij. Zij deelde vorige week al chocomel uit in een verzorgingstehuis in Roelofarendsveen. Vandaag, 16 december, gaan er leden-melkveehouders in heel Nederland op pad, van Noord-Friesland tot aan Zuid-Limburg.

Ook langs bij Rhijndael
Ook zorgcentrum Rhijndael werd getrakteerd. De dochter van de heer Maat, sinds kort woonachtig op de Boerenschouw, had geregeld dat ook Rhijndael werd bezocht. Vrijdag 30 december werd er door het welzijnsteam oliebollen en appelflappen gebakken, bewoners en familie kwamen een kijkje nemen. Onder het genot van warme chocomel, een oliebol en de warmte van de vuurkorf werden er herinneringen opgehaald en werd het een gezellige dag.

Adrie, ontzettend bedankt voor het organiseren!