Gratis training ‘Samen Dementievriendelijk’

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij organiseren de training ‘Samen dementievriendelijk’.

Dinsdag 18 april 2023 wordt er wederom een gratis training aangeboden over ‘Hoe ga je om met mensen met dementie’.

In Nederland wonen ongeveer 290.000 mensen die een vorm van dementie hebben, waarvan 16.000 mensen jonger dan 65 jaar zijn. In de gemeente Kaag en Braassem zijn er 450 mensen die de diagnose dementie hebben en dat zullen er in 2040 ongeveer 1.000 zijn. Meer dan een verdubbeling.

70% van die mensen woont nog thuis en 500.000 mantelzorgers verlenen hiervoor meer dan 20 uur per week zorg. Veel mantelzorgers zijn of raken daardoor overbelast.

Om mensen bewust te maken van wat men kan betekenen voor een persoon met dementie, worden er trainingen gegeven vanuit de landelijke organisatie ‘Samendementievriendelijk’.
Het zou toch fijn zijn om beter te weten wat je kunt doen als een ander het even niet meer weet? Tijdens deze training gaan we dieper in op wat dementie is en wat je kunt verwachten. Aan het eind van de training wordt er een plan opgesteld over wat je kunt doen om jouw omgeving meer dementievriendelijk te maken.

Waar en wanneer
De training wordt gegeven op dinsdag 18 april, van 19.30u tot 22.00u in locatie Woudsoord, Weteringpad 3, 2481 AS Woubrugge

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan deze training? Aanmelden kan tot 14 april 2023, o.v.v. ‘training Samen Dementievriendelijk’. Ook graag het aantal personen doorgeven waarmee u naar de training komt.

Aanmelden kan via e-mail: kb.dementie@gmail.com t.a.v. Aleid van der Meer, of telefonisch via 06-127 708 39, of schriftelijk: Zuideinde 34, 2371 BW Roelofarendsveen.

Wilt u meer informatie of zich voorbereiden op de training? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl