Grijze Koppen Orkest in Driehof

Vrijdag 13 januari is het Grijze Koppen Orkest gestart in Driehof. Dit is een samenwerking tussen de organisatie Actief Rijnwoude en Stichting Fort van De Verbeelding. Peter en Teun van Fort van De Verbeelding hebben bij meerdere orkesten door heel Nederland gedraaid en zijn nu neergestreken in Driehof.

Het project heeft als doel laagdrempelig samen muziek maken voor mensen met (beginnende) dementie. Met zelfgemaakte instrumenten van bezemstelen, kroonkurken, conservenblikken en houten stelen. Muziekactiviteitenorganisator Remco Lammers van studio deKozi heeft contacten gelegd met verschillende zorginstellingen in de omgeving en daar zoveel mogelijk mensen geënthousiasmeerd.

De deelnemers die vandaag aanwezig waren bewoners van Driehof en bezoekers van het OCD in Driehof die in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wonen.

Het enthousiasme was enorm, in aanloop waren de mensen nog terughoudend, nu werd er fanatiek mee gedaan. Het orkest krijgt vocale ondersteuning van een aantal leden van koor 50 tinten grijs. Dit koor repeteert altijd op woensdagochtend in Driehof. Een mooie aanvulling en samenwerking met dit project.

Wij kijken uit naar nog vier vrijdagen waarbij gerepeteerd wordt en op zaterdag 11 februari geeft het orkest een heus optreden!