Jeugdlintje voor medewerker WIJdezorg

Het jeugdlintje is in oktober 2021 door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ingesteld voor jongeren tussen de 4 en 22 jaar, voor een eenmalige bijzondere prestatie maar ook voor langdurige hulp of inzet voor de maatschappij. Onze collega Domenique van Ellinkhuizen heeft, samen met nog een jongedame, het allereerste jeugdlintje ontvangen.

Familie van bewoners hebben, samen met WIJdezorg, Domenique aangedragen voor een jeugdlintje. De motivatie hiervoor is haar inzet bij zorglocatie Aarhoeve van WIJdezorg, waar ze als stagiaire is begonnen. Ze had al snel door waarmee zij het leven van onze bewoners plezieriger kon maken. Ze begon met het organiseren van activiteiten, waarvoor ze soms ook haar vakantie en vrije tijd inruilde. Na haar stage kon ze bij WIJdezorg in vaste dienst komen om via BBL een zorgopleiding te volgen.

Burgemeester Spies: ‘Je bent een mooi boegbeeld voor leeftijdgenoten die er misschien aan denken om in de zorg te gaan werken. Het is juist zo hard nodig dat jongeren ervoor kiezen om in de zorg te gaan werken. Ik vind het knap dat je met je 19 jaar aansluiting vindt bij mensen die soms wel 70 jaar ouder zijn. Je vult dit op je eigen liefdevolle, spontane en enthousiaste manier in en dat wordt zeer gewaardeerd.’