Kermis in Jacobus

Op donderdag 21 september werd er weer een gezellige kermisdag georganiseerd. In de ochtend voor onze bewoners en ’s middags voor alle belangstellenden uit Kaag en Braassem.

Het Oranje-comit_ kwam om 10.30 uur de kermis openen en nam heerlijke koeken mee voor bij de koffie. Daarna kon men meedoen aan blikgooien, sjoelen, 21-en of het visspel. Natuurlijk werden er de hele dag door lootjes verkocht van het rad van fortuin, waarbij mooie prijzen te winnen waren. Ook waren er diverse kraampjes waar je kon raden hoe duur het boodschappenpakket was of hoeveel snoepjes er in de potten zaten. Snoepkraam het Stroopsoldaatje was aanwezig, zij verkochten Oudhollandse snoepjes.

Hierbij de uitslagen van de prijswinnaars.

Sjoelen:
1e prijs: Mw. J. Raaphorst met 120 punten
2e prijs: Mw. A. v.d. Vlught met 106 punten
3e prijs: Mw. J. Straathof met 103 punten

Snoeppot:
Spekken: Mw. J. Boelen raadde 35 en in de pot zaten 32 stuks
Bonbons: Mw. van Egmond raadde 45 en in de pot zaten 47 stuks
Pepermuntjes: Mw. A. Buskermolen raadde 130 en in de pot zaten 126 stuks.

Boodschappenpakket:
Plus: Mw. F. l’Ami: zij raadde Û 29,10 en het pakket had een waarde van Û 29,07
Poel: Mw. A. Hommes: zij raadde Û 29,75 en het pakket had een waarde van Û 29,00
Dirk: Mw. R. Bouwmeester: zij raadde Û 26,50 en het pakket had een waarde van Û 26,62

Tussen de middag kon men ook in de zaal blijven voor de middagmaaltijd. Er was keuze uit soep, slaatje en broodjes met ham, kaas, zalm of een lekker harinkje. Hierna gingen de meeste bewoners terug naar hun kamer en kwamen de overige liefhebbers om nog een gezellige middag te hebben. Om 16.30 uur waren de meeste prijzen verdeeld en konden we terugkijken op een zeer geslaagde kermisdag. Wij willen nogmaals al onze sponsoren en vrijwilligers bedanken die dankzij hun inzet deze gezellige middag mogelijk hebben gemaakt!

kermis_jacobuas_2.jpg