Nationale Voorleesdag OCD Nieuwkoop

Omdat het 31 januari 2023 Nationale Voorleesdag was, was er een gastouder met twee baby’tjes en twee kindjes van 2,5 jaar op bezoek in het OntmoetingsCentrum Dementie van Nieuwkoop.

Er werd een gezellige kring gecreëerd met elkaar en kussens op de grond gelegd met een kleedje eroverheen, zodat de kleintjes hierop konden zitten. De twee kinderen van 2,5 jaar vonden het veel te gezellig en gingen lekker bij onze bezoekers op schoot zitten. De bezoekers genoten hier enorm van. Een van de kleintjes kroop vrolijk over de vloer heen naar de mensen toe.

Er werd door onze bezoekers voorgelezen en dat vonden zij ook leuk om te doen voor de kleintjes. In het begin werd er aandachtig geluisterd. Daarna werd er gezellig met de kinderen gepraat. Er werden twee boekjes uitgelezen. Een over “een mol die zich afvraagt wie er op zijn kop gepoept heeft” en een verhaaltje over op het potje plassen.

De bezoekers en medewerkers vonden het erg gezellig dat zij er waren. Als bedankje voor de inzet kregen de leidsters een kop met schotel met vogelvoer erin die zij buiten konden hangen voor de vogels. Zelf gemaakt!

De leidsters en de collega’s vonden dit zeker de moeite waard om nog een keer te organiseren.