Nieuwe duofiets Rhijndael officieel in gebruik genomen

Een half jaar geleden werd zorglocatie Rhijndael benaderd door Stichting Actief Rijnwoude. Zij wilde graag onze duofiets gebruiken om Fietsmaatjes in Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk te introduceren. Helaas bleek de oude fiets niet meer geschikt voor intensief gebruik en dus moest er een nieuwe fiets komen. Een nieuwe duofiets betekende alleen ook een behoorlijke kostenpost.

Al snel bleken er verschillende sponsoren bereid om dit mooie project te steunen. De Rabobank, Stichting RCOAK, Albert Heijn Koudekerk aan den Rijn, de Cliëntenraad van Rhijndael, Stichting Dorpsoverleg Koudekerk; allen hebben hun steentje bijgedragen, waarvoor heel hartelijk dank.

Maandag 8 november was het zover: de nieuwe duofiets van Rhijndael werd door de wethouders symbolisch van het slot gehaald en officieel in gebruik genomen!

De fiets kan op doordeweekse ochtenden en in het weekend de hele dag gebruikt worden door en voor de bewoners van Rhijndael. Op de doordeweekse middagen fietsen de vrijwilligers van Stichting Actief Rijnwoude en/of Fietsmaatjes met gasten uit de omliggende dorpen.

Het enthousiasme is groot, bij vrijwilligers, bewoners én gasten, en we weten zeker dat de fiets vaak gebruikt zal worden!