Oostenrijkse week in Jacobus groot succes!

Jacobus was in de week van 8 t/m 12 november in Oostenrijkse sferen. De zaal was versierd met winterse taferelen en er hingen vlaggetjes in de kleuren van de Oostenrijkse vlag: rood en wit.

De week startte met een lekkere apfelstrüdel bij de koffie, wat iedereen zich goed liet smaken. Ondertussen kon men genieten van Oostenrijkse volksmuziek.

Op dinsdag had men zuurkool met braadworst op het menu staan, wat typisch Oostenrijks is! Deze maaltijd werd uitgeserveerd door een mooi Oostenrijks team! In de middag kon men meedoen met het maken van een schudbol. Deze werd gevuld met sneeuw en water en een mooie afbeelding, echt winters.

Woensdagmiddag was het tijd voor een film die zich afspeelt in Oostenrijk: The Sound of Music. Tijdens deze film werden er wafels gebakken, mmm, heerlijk!

Donderdag had het team Eten en Drinken weer een verrukkelijke maaltijd bereid: schnitzel met spruitjes en een aardappeltaartje. Want ook spruitjes zijn Oostenrijks.

In de middag kwam zanggroep Musica optreden. Zij zongen wat Nederlandse liederen, maar ook Oostenrijkse operetteliederen. Dit verhoogde de Oostenrijkse sfeer.

En op vrijdag was het tijd voor sachertorte en glühwein. Omdat we woensdag nog niet de hele film hadden afgekeken, werd de tweede helft deze middag getoond. Zo’n mooie film moet je toch afkijken?

Al met al was het een zeer geslaagde week, we hebben veel positieve geluiden en complimenten gehoord. Het is ook zeker voor herhaling vatbaar! We broeden alweer op een volgende

themaweek 😊