Opening beleeftuin Rhijndael

Donderdag 30 maart is de vernieuwde achtertuin van Rhijndael feestelijk geopend! Twee bewoonsters, mevrouw Van der Meij en mevrouw Kraan, openden symbolisch de tuin door de vlaggenlijn door te knippen.


Mw. Van der Meij en mw. Kraan

In januari 2022 werd het personeel van WIJdezorg opgeroepen om een vernieuwend zorgidee in te dienen. Op 10 februari 2023 werd de winnaar van het “slimme zorg project” uitgeroepen: Judith Kraan, welzijnscoach van Rhijndael. Zij wilde graag een beleeftuin creëren. Een tuin waarin geuren, kleuren en beleven centraal staan. Een tuin waarin bloemen en kruiden volop groeien, kippen en konijnen rondlopen en op een laagdrempelig niveau ook bewogen kan worden.  

Een tijd van overleggen brak aan met bewoners, fysiotherapie en GVP’ers (gespecialiseerd verzorgenden psychogeriatrie). Er werden tekeningen en foto’s geknipt uit vakbladen en andere tuinen bij verschillende organisaties werden bekeken. Uiteindelijk werden alle wensen verzameld en is er samen met de bewoners een mooi ontwerp gemaakt.  Afgelopen herfst zijn de werkzaamheden gestart en vanaf dit voorjaar kunnen de bewoners en familie volop gaan genieten!

Veel bewoners, vrijwilligers en familieleden kwamen donderdagmiddag een kijkje nemen en is er met elkaar geproost op het mooie resultaat. Ter ere van de opening heeft de cliëntenraad van Rhijndael ook nog een appelboom aangeboden, waar we met elkaar wellicht volgend jaar al appels van kunnen plukken.


De cliëntenraad van Rhijndael biedt appelboom aan
 
De beweegtoestellen worden alvast uitgeprobeerd

Er was veel belangstelling voor de nieuwe tuin