Optreden Grijze Koppen Orkest in Driehof groot succes

Eindelijk was het dan zover! Na vijf weken repeteren vond afgelopen zaterdag 11 februari het optreden van het Grijze Koppen Orkest plaats in zorglocatie Driehof in Hazerswoude-Dorp.

Dit alles onder zeer grote belangstelling van o.a. familie, vrienden en dorpsgenoten. Ook burgemeester Liesbeth Spies was aanwezig en heeft iedereen toegesproken en haar bewondering en waardering geuit voor dit prachtige initiatief. Het plezier van de deelnemers van de afgelopen weken werd nu ook voor het publiek duidelijk tijdens het optreden. Er werd door iedereen enthousiast gespeeld en gezongen, ook het publiek deed volop mee. Het publiek genoot bijna net zoveel als de orkestleden.

Slechts vijf keer gerepeteerd
Vrijdag 13 januari is het Grijze Koppen Orkest gestart in Driehof. Er is in totaal slechts vijf vrijdagmiddagen gerepeteerd.
Het Grijze Koppen Orkest is een samenwerking tussen de organisatie Actief Rijnwoude en de Stichting Fort van De Verbeelding. Peter en Teun van Fort van De Verbeelding hebben bij meerdere orkesten door heel Nederland gedraaid en waren nu neergestreken in Driehof.

Doel project
Het project heeft als doel laagdrempelig samen muziek maken voor mensen met (beginnende) dementie. Met zelfgemaakte instrumenten van bezemstelen, kroonkurken, conservenblikken en houten stelen. Muziekactiviteitenorganisator Remco Lammers van studio deKozi heeft contacten gelegd met verschillende zorginstellingen in de omgeving en daar zoveel mogelijk mensen geënthousiasmeerd.

Deelnemers
De deelnemers van het orkest zijn bewoners van Driehof en bezoekers van het OCD in Driehof die in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wonen. Het orkest kreeg vocale ondersteuning van een aantal leden van koor 50 tinten grijs. Dit koor repeteert altijd op woensdagochtend in Driehof. Een mooie aanvulling en samenwerking met dit project.

Hoe bijzonder is het om in slechts vijf uur repetitie mensen met (beginnende) dementie naar dit geweldige spektakel te leiden, iedereen bedankt!


Burgemeester Spies spreekt orkest(leider) en publiek toe


Belangstelling was overweldigend, alle stoelen en vrije plekjes waren gevuld!