Personenalarmering

Met personenalarmering kunt u altijd hulp van buitenaf inroepen op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld als u bent gevallen of beperkt wordt door een ziekte. In een noodsituatie komt u met één druk op de knop direct in contact met de meldcentrale. Zij schatten uw situatie in, handelen snel en regelen eventueel direct hulp. 

WIJdezorg als achterwacht
Familie of buren zijn, als u personenalarmering heeft, vaak achterwacht in geval van nood, maar u kunt ook voor de professionele achterwacht van WIJdezorg kiezen.
Wij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Om in noodsituaties te kunnen helpen, heeft u een alarmeringssysteem nodig en hebben wij toegang tot uw woning nodig.

Kosten alarmapparaat
De kosten die u moet betalen voor het alarmsysteem zijn afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft een eigen aanbieder van alarmapparaten. Indien u via uw huisarts een medische verklaring heeft voor de noodzaak van een alarmapparaat, dan worden door de meeste verzekeraars de kosten van de aansluiting en de kosten van de huur van het apparaat vergoed. U moet wel zelf de aansluitkosten op de zorgcentrale betalen. Dit is ongeveer € 6,50 per maand.

U kunt het apparaat aanvragen via de zorgverzekeraar of bij FocusCura.
Bij FocusCura kiest u voor onderstaand alarmsysteem, met daarin diverse mogelijkheden:

cAlarm (alarmsysteem)

Klik op bovenstaande afbeelding om de aanvraag te starten.

Het veilige gevoel dat je overal in en om het huis direct hulp kunt inschakelen. Op elk moment, met één druk op de knop. Met cAlarm personenalarmering van FocusCura kunt u veilig zelfstandig thuis blijven wonen, omdat u zeker weet dat er in geval van nood snel iemand ter plaatse is.

U kunt de alarmering aanvragen op de website van FocusCura. Daar kunt u kiezen voor verschillende type alarmeringen.  

Woningtoegang
Heeft u gekozen voor de professionele achterwacht van WIJdezorg? Of wilt u verzekerd zijn dat de thuiszorgmedewerker voor de geplande zorg bij u naar binnen kan? Dan is het organiseren van woningtoegang noodzakelijk. Met de onderstaande optie van FocusCura kunt u dit eenvoudig regelen.

cKey Door Plus

Een moderne, digitale en de meest veilige oplossing
Onzichtbaar van buitenaf
U bepaalt wie er wanneer naar binnen kan
Een veilig gevoel

Informatie over het aanvragen van de digitale woningtoegang en de kosten kunt u hier vinden (voor eigen rekening)

Kosten personenalarmering:

De volgende kosten zijn verbonden aan personenalarmering:

  • Kosten systeem cAlarm. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten van de CAlarm. FocusCura kan onder bepaalde voorwaarden deze kosten voor u declareren bij de zorgverzekeraar. Verdere informatie vindt u op deze website: Wat kost een personenalarmering? | FocusCura
  • Kosten woningtoegang. De informatie hierover vindt u hier (voor eigen rekening)
  • Indien WIJdezorg de achterwacht wordt en u geen thuiszorg ontvangt van WIJdezorg, kost het intakegesprek éénmalig € 64,31 euro. Voorwaarde is dat u geen thuiszorg ontvangt van een andere zorginstelling
  • Op het moment dat WIJdezorg in actie moet komen, worden hiervoor, afhankelijk van uw situatie, kosten gefactureerd ofwel bij uw verzekeraar gedeclareerd. Dit tarief is op basis van de Nederlandse Zorg Autoriteiten voor Persoonlijke Verzorging.

Tip! Vraag na bij uw eigen zorgverzekeraar of alarmering door FocusCura wordt vergoed.

U heeft de aanvraag gedaan, hoe gaat het verder?
Uw aanvraag wordt binnen 7 dagen verwerkt bij FocusCura en de alarmering wordt aangemeld bij de meldcentrale.
Een medewerker van FocusCura neemt contact met u op, voor het maken van een installatieafspraak waarbij u ook direct uitleg krijgt over de werking van uw alarm.
Als u heeft gekozen voor cAlarm Comfort in combinatie met de zelfinstallatie, dan krijgt u het apparaat toegestuurd en kunt u het zelf aansluiten.

Voor de aanvraag omtrent de woningtoegang wordt met 5 werkdagen contact opgenomen voor de installatie door FocusCura.
Als u ook alarmering heeft aangevraagd, vinden de beide installaties tegelijkertijd plaats.

Tevens wordt door WIJdezorg contact met u opgenomen voor persoonsgegevens en het inplannen van een intakegesprek.

Voor meer informatie en vragen kunt u ook bellen naar 088 – 209 1000.

Klik hier voor de algemene voorwaarden professionele alarmopvolging en woningtoegang door WIJdezorg.