Personenalarmering

Met personenalarmering kunt u altijd hulp van buitenaf inroepen op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld als u bent gevallen of beperkt wordt door een ziekte. In een noodsituatie komt u met één druk op de knop direct in contact met de meldcentrale. Zij schatten uw situatie in, handelen snel en regelen eventueel direct hulp. 

WIJdezorg als achterwacht
Familie of buren zijn, als u personenalarmering heeft, vaak achterwacht in geval van nood, maar u kunt ook voor de professionele achterwacht van WIJdezorg kiezen.
Wij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Om in noodsituaties te kunnen helpen, heeft u een alarmeringssysteem nodig en hebben wij toegang tot uw woning nodig. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

cAlarm (alarmsysteem)

Klik op bovenstaande afbeelding om de aanvraag te starten.

Het veilige gevoel dat je overal in en om het huis direct hulp kunt inschakelen. Op elk moment, met één druk op de knop. Met cAlarm personenalarmering van FocusCura kunt u veilig zelfstandig thuis blijven wonen, omdat u zeker weet dat er in geval van nood snel iemand ter plaatse is.

U kunt de alarmering aanvragen op de website van FocusCura. Daar heeft u de keuze uit alarmering met professionele achterwacht of alarmering met sociale achterwacht. U kunt er ook een oplossing voor woningtoegang aanvragen. 

Woningtoegang
Heeft u gekozen voor de professionele achterwacht van WIJdezorg? Of wilt u verzekerd zijn dat de thuiszorgmedewerker voor de geplande zorg bij u naar binnen kan? Dan is het organiseren van woningtoegang noodzakelijk. Met de onderstaande opties (link naar FocusCura) van FocusCura kunt u dit eenvoudig regelen.

cKey Door Plus

Een moderne, digitale en de meest veilige oplossing
Onzichtbaar van buitenaf
U bepaalt wie er wanneer naar binnen kan

Een veilig gevoel

Liever een eigen oplossing?
Indien u kiest voor een sleuteladres in de buurt, of een partner die de deur opent, realiseert u zich dan dat deze persoon altijd thuis/beschikbaar moet zijn om in geval van nood de sleutel aan een zorgverlener te overhandigen of de deur voor hem/haar te openen. Indien er onverhoopt niemand op het sleuteladres aanwezig/bereikbaar is om de sleutel te overhandigen of de deur te openen, kan de zorgverlener u dus niet helpen. In noodsituaties kan de politie worden ingeschakeld om een deur of raam open te breken. De kosten voor herstel hiervan zijn voor uzelf. Nb. Het sleuteladres mag op maximaal 5 minuten loopafstand van uw woning liggen.

Kosten personenalarmering:
De volgende kosten zijn verbonden aan personenalarmering:

  • Kosten systeem cAlarm. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten van de CAlarm. FocusCura kan onder bepaalde voorwaarden deze kosten voor u declareren bij de zorgverzekeraar. Verdere informatie vindt u op deze website: Wat kost een personenalarmering? | FocusCura
  • Kosten woningtoegang. De informatie hierover vindt u hier (voor eigen rekening)
  • Indien WIJdezorg de achterwacht wordt en u geen thuiszorg ontvangt van WIJdezorg kost het intakegesprek éénmalig € 64,31 euro. Voorwaarde is dat u geen thuiszorg ontvangt van een andere zorginstelling
  • Op het moment dat WIJdezorg in actie moet komen, worden hiervoor, afhankelijk van uw situatie, kosten gefactureerd ofwel bij uw verzekeraar gedeclareerd. Dit tarief is op basis van de Nederlandse Zorg Autoriteiten voor Persoonlijke Verzorging.

Tip! Vraag na bij uw eigen zorgverzekeraar of alarmering door FocusCura wordt vergoed.

U heeft de aanvraag gedaan, hoe gaat het verder?
Uw aanvraag wordt binnen 7 dagen verwerkt bij FocusCura en de alarmering wordt aangemeld bij de meldcentrale.
Een medewerker van FocusCura neemt contact met u op, voor het maken van een installatieafspraak waarbij u ook direct uitleg krijgt over de werking van uw alarm.
Als u heeft gekozen voor cAlarm Comfort in combinatie met de zelfinstallatie, dan krijgt u het apparaat toegestuurd en kunt u het zelf aansluiten.

Voor de aanvraag omtrent de woningtoegang wordt met 5 werkdagen contact opgenomen voor de installatie door FocusCura.
Als u ook alarmering heeft aangevraagd, vinden de beide installaties tegelijkertijd plaats.

Tevens wordt door WIJdezorg contact met u opgenomen voor persoonsgegevens en het inplannen van een intake gesprek.

Voor meer informatie en vragen kunt u ook bellen naar 088 – 209 1000.

Klik hier voor de algemene voorwaarden professionele alarmopvolging en woningtoegang door WIJdezorg.