ReBOZ dienstverlening nu ook mogelijk in Eendracht

Sinds 1 januari 2020 werkt WIJdezorg met vier VVT-organisaties in de regio samen om acute en onplanbare (nacht)zorg te verzorgen bij cliënten, onder de naam ReBOZ (Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg).
Deze samenwerking maakt het mogelijk dat de vijf zorgorganisaties hun medewerkers efficiënter kunnen inzetten bij onplanbare zorg.

Aangepast sleutelbeleid
De sleutels van de cliënten lagen op drie centrale plaatsen bij verschillende zorglocaties, dat bleek in de praktijk erg onpraktisch. Het kost de thuiszorgmedewerker heel veel kostbare tijd om eerst de sleutel bij een van de zorglocaties op te moeten halen, vervolgens naar de cliënt te gaan om de zorg te verlenen en tot slot de sleutel weer terug te moeten brengen naar de zorglocatie.

Om die reden is er sinds kort een aangepast sleutelbeleid voor ReBOZ cliënten. Er is voor gekozen om iedereen, die gebruik wil maken van de diensten van ReBOZ, een digitaal slot te laten nemen; een zogenoemde ‘slimme deuroplossing’. De dienstdoende medewerker kan na een oproep direct naar het huis van de client en via een speciale app en een code het huis betreden. Dit scheelt heel veel kostbare tijd.

Eerste digitale centrale toegangsdeur WIJdezorg
Voor cliënten die in een appartementencomplex wonen is het noodzakelijk dat er ook een slimme deuroplossing wordt geplaatst bij de centrale toegangsdeur.

Het appartementencomplex Eendracht in Zoeterwoude-Dorp heeft sinds kort zo’n digitale centrale toegangsdeur: de eerste voor WIJdezorg!

Hierdoor kunnen nu ook bewoners van appartementencomplex Eendracht gebruik maken van de (nacht)zorg van ReBOZ.