Rolstoel driedaagse Rhijndael

Wat was het een fantastische week. In de week van 8 mei deden op maandag, woensdag en vrijdag maar liefst 27 bewoners van zorglocatie Rhijndael uit Koudekerk aan den Rijn mee aan de rolstoel driedaagse. Alsof het zo moest zijn, precies op de droge dagen 😉 Eerst ongeveer 3 km wandelen en daarna lekker eten in het restaurant van Rhijndael.

Maandag 8 mei leidde de route naar de brandweer waar de nieuwe pakken bewonderd konden worden en vele vragen beantwoord werden door een aantal brandweermannen. Er werd ook nog getrakteerd op een plakje worst van Keurslager Jaap La Lau. Daarna naar de Mattekade waar we mooie foto’s van iedere deelnemer maakten met de Hondswijkse molen op de achtergrond. De heer Van Meeteren was zo aardig om de molen speciaal voor deze dag in de vreugdestand te zetten. Daarna ging de route door naar basisschool De Rank waar kinderen trakteerden op drinken en een zakje chips. Via de vijver ging de route weer naar Rhijndael.

Woensdag 10 mei was de eerste stop bij sporthal De Ridderhof waar getrakteerd werd op een lekkere bitterbal terwijl de bewoners konden kijken naar een optreden van de kinderen van ID Dance Factory. Daarna via het Hofstedepark naar Kaasboerderij van Leeuwen waar we een kijkje mochten nemen op de boerderij en waar Koos en Marja ons trakteerden op heerlijke blokjes kaas. De route ging verder naar het zwembad waar weer wat drinken en roomsoesjes en crème hoorntjes van bakkerij Van Kempen klaarstonden.

Vrijdag 12 mei begon de route al goed; iedereen kreeg een ijsje van snackbar De Kikker die langs de Rijn werd opgegeten. De route leidde vervolgens naar de Dierenweide waar bewoners uitleg en wat lekkers kregen van vrijwilligster Marjan. Via de Weidedreef liep men verder naar tennisvereniging Artesia. Daar stonden sap, koffie, thee, koekjes en een fruitsalade van Het Fruitpaleis klaar. Daarna werd er bij sporthal De Ridderhof even op elkaar gewacht en toen iedereen er was gingen de bewoners achter het draaiorgel van Fabian Krul aan richting Rhijndael.

Daar wachtte voor alle deelnemers een bloem van Bij Ons Bloem en Kado en een medaille. Vandaag een medaille en daarna een leuk aandenken aan deze week. Dat was dit keer de foto gemaakt bij de molen in een fotolijstje.

Wat was het fijn om na 3 jaar afwezigheid eindelijk weer een rolstoel driedaagse te kunnen organiseren. Alle sponsors; ontzettend bedankt voor jullie bijdrage! Superfijn om te zien dat het hele dorp wil meewerken om voor de bewoners zo’n week fantastisch te laten verlopen. Een extra speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die de afgelopen week hebben geholpen met rolstoelen duwen, hapjes en drankjes onderweg uitdelen, serveren in het restaurant, het bemannen van de stempelposten en bij de afwas. Zonder jullie inzet had dit alles niet kunnen plaatsvinden dus namens alle deelnemende bewoners; dank jullie wel❣️