Samenwerking WIJdezorg en OBS Elckerlyc

Adoptieproject Jong adopteert Oud
In samenwerking met Alzheimer Nederland is er een adoptieproject gestart genaamd ‘Jong adopteert Oud’. Een unieke manier om mensen met dementie en kinderen samen te brengen.

Basisschoolleerlingen van groep 7/8 gaan in kleine groepjes op bezoek bij mensen met dementie in een zorginstelling. Daar maken ze een praatje, spelen ze spelletjes met de bewoners, lezen ze de krant voor of gaan ze samen eten. Kinderen maken hierdoor op een laagdrempelige manier kennis met dementie en leren over de ziekte. Voor mensen met dementie is het een manier om in contact te blijven met de maatschappij en helpt het tegen eenzaamheid.

Locatie Jacobus
Ook locatie Jacobus doet mee aan het adoptieproject. Iedere vrijdagmorgen gaat een groepje kinderen van groep 8 van OBS Elckerlyc, onder begeleiding van een medewerker, naar onze zorglocatie Jacobus om langs te gaan bij onze bewoners. Ze spelen een spelletje of knutselen of tekenen met de bewoners. Voor de bewoners is dit heel leuk en gezellig en ook voor de kinderen is dit leuk en leerzaam. Zij leren wat zij kunnen betekenen voor de oudere mens en leren de wereld van mensen met dementie beter te begrijpen.
Zij leren hier veel van en komen na afloop vol verhalen terug naar de klas.