Speeddate ontbijt leerlingen Ashram met medewerkers uit de zorg

Vrijdagochtend 8 februari om 8.00uur zijn ca. 30 leerlingen van het Ashram college Nieuwkoop gaan ‘speeddaten’. Tijdens een ontbijtbuffet in locatie Nieuwkoop gingen zij in gesprek met medewerkers, leerlingen en stagiaires van WIJdezorg, Ipse de Bruggen, kinderdagverblijven Polderpret en Liemeer en de kraamzorg uit Nieuwkoop.

De leerlingen uit de 2e klas konden medewerkers en leerlingen, die nu werkzaam zijn of een opleiding volgen in de zorg, uitgebreid vragen stellen waarom zij zo enthousiast zijn om een beroep te kiezen in de zorg. Elke 10 minuten klonk de bel om te wisselen van ‘date’.
Op deze manier kregen zij in korte tijd veel informatie over de verschillende werkvelden die er in de zorg zijn. De leerlingen moeten in de komende weken een profiel kiezen, en hopelijk heeft dit ‘speeddate ontbijt’ geholpen in het maken van hun keuze.

Dit origineel en geslaagd initiatief is georganiseerd door Irene Keijzer (clustermanager WIJdezorg), Karin van Doesburg en Tineke Hogeveen (docenten Ashram College) en wat hun betreft zeker voor herhaling vatbaar!