Verbouwing én wandel driedaagse Driehof

Van 29 juni tot 14 juli is er hard gewerkt in Driehof!

Verbouwing
Voorafgaand zijn er overleggen geweest, is er een draaiboek opgesteld en extra personeel ingezet op de spitsmomenten tijdens de maaltijden. Van 30 juni t/m 2 juli werd de vloer van de hal op de begane grond geschuurd en opnieuw in de lak gezet. Dit had vooral voor de bewoners van het verzorgingshuis gevolgen. Zij konden niet naar de huiskamer of naar het restaurant. Dat betekende eten op het appartement. Hulde aan de collega’s die aan het werk waren want alles moest buitenom gelopen en gebracht worden.

Na de vloer in de hal was de vloer van het restaurant aan de beurt. Er kon door de bewoners van het verzorgingshuis in de hal gegeten worden. Tegelijkertijd werden de keukens van de woongroepen en van de huiskamer op de begane grond gedemonteerd en in het Ontmoetingscentrum werden de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een keuken. In die week was het Ontmoetingscentrum gesloten en werd het Vogelplein het toevluchtsoord voor de bewoners van de woongroepen. Om wat rust te creëren overdag waren er uitstapjes gepland.

Wandel driedaagse
Op dinsdag 4 juli zijn wij met bewoners en begeleiding gaan wandelen in het dorp en waren we voor een lunch welkom bij tennisvereniging TeHaDo. We werden hartelijk verwelkomd en al snel werd het eerste portie met patat geserveerd. Daarna volgde nog meer patat, bitterballen en frikandellen. Wij sloten af met een ijsje. Daarna zijn we rustig aan terug gewandeld naar Driehof.

Patat eten bij TeHaDo

Op woensdag 5 juli gooide storm Poly roet in het eten wat betreft het uitstapje. Met elkaar hebben we voor een gezellige rustige sfeer gezorgd met persoonlijke aandacht en spelletjes.

Donderdag 6 juli was het weer wat twijfelachtig maar zijn wij toch op pad gegaan. Weer een fijne wandeling langs de Poelzoom en Zuiddijk om via Plan Zuid naar het zwembad De Hazelaar te gaan. Daar hebben we genoten van de zon, koude pannenkoeken die die ochtend gebakken waren. Ook vandaag werd er een ijsje gegeten. We hebben een ronde gelopen langs de zwembaden, erg leuk de gesprekken die ontstonden over zwemmen en zwemles van vroeger.

Pannenkoeken en ijs eten bij zwembad De Hazelaar

Vrijdag 7 juli was het voor het goede te warm maar toch zijn we van start gegaan. We hebben via het Pad van Maurits en de Burgemeester ten Heuvelhofweg naar de Groene Kathedraal gelopen. Onderweg werden de percelen van de kwekers bewonderd en kwamen er veel verhalen naar boven. Bij de Groene Kathedraal had Conny van Dijk voor ons tafels en stoelen in de schaduw gezet, zodat wij daar heerlijk konden genieten en wat drinken (foto’s). We hebben door de tuin gelopen en de mooie bloemen bewonderd. De lunch ging er na de wandeling ook in. Op de terugweg hebben we wat sneller door gewandeld want oef, wat was het warm. Terug in Driehof vertelde de bewoners hoe mooi het bij de Groene Kathedraal is en dat het eigenlijk raar is dat zoiets moois helemaal gratis is!

In de schaduw bij De Groene Kathedraal

Al met al een geslaagde week, mede door de inzet van collega’s, stagiaires, familie en vrijwilligers, daarvoor dank!

En natuurlijk het eindresultaat: de vijf keukens zijn prachtig en ook de vloer van de hal en het restaurant zien er weer top uit!!

Nieuwe keuken OCD