Verhalenverteller Eric Borrias in Jacobus

Zondagmiddag 22 januari was er in het vernieuwde restaurant van Jacobus een optreden van verhalenverteller Eric Borrias.
Het was een voorstelling i.s.m. WIJ-presenteert en heette: ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’.

Een korte impressie van het verhaal: Allan Karlsson wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt. Bij toeval komt hij in het bezit van een koffer vol geld, crimineel geld. Vanaf dat moment begint een doldwaze roadtrip dwars door Zweden. Criminelen, de politie, de pers, iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke stoet mensen die hij om zich heen verzamelt. O ja, en een olifant.

In principe is het een kindervoorstelling, maar ook voor ouderen is het een aansprekend verhaal. De volle zaal was dan ook gevuld met jong en oud, ouder, oudst. Eric Borrias is een zeer enthousiaste verteller en iedereen hing aan zijn lippen.
Het verhaal was her en der zeer grappig, dus er werd veel gelachen, ondanks dat er gaandeweg het verhaal toch wat ongelukken gebeurden waarbij mensen het leven lieten.

Een aanrader!