Wandeldriedaagse zorglocatie Aar en Amstel 2012

Maandag 4 juni was de eerste wandel dag van de drie. Het was erg koud en nat, maar de bewoners leken er geen last van te hebben want zij waren paraat. Na een kopje koffie en het Aar en Amstel wandellied gezongen te hebben was de tocht naar van t Riet zuivelwerktuigen op het Industrieterrein. We werden warm ontvangen met koffie en koek. Er volgde een uitleg over het bedrijf en de bewoners en begeleiding mochten een rondleiding maken door de fabriek. Dit was zeer indrukwekkend. De tocht werd vervolgd naar de Fam. Maaijen aan de Nieuwveenseweg waar de pannenkoekbakvrouwen volop pannenkoeken gebakken hadden.Het draaiorgel van Harm Manten werd uit de bezemwagen gehaald zodat er van het eten en de muziek genoten kon worden. De terugweg was nog steeds nat en koud. De organisatoren besloten daarom deze dag in te korten en gingen we naar een warm Aar en Amstel.

Woensdag 6 juni: hadden we een lange tocht voor de boeg. Richting Aarlanderveen. Druipnat van de regen konden we ons warmen bij de familie Vergeer t oude Rechthuis en genoten wij van een geurig kopje koffie/thee. Vervolgens naar Nico en Thea Kempenaar. Daar stonden de tafels al gedekt klaar en voorzien van gezellige plantjes op de tafel. De borrel en sap werd uitgeserveerd en de accordeonist Jan Veenswijkverzorgde gezellige muziek. Soep, saucijzenbroodjes en toetjes lieten de bewoners en begeleiders zich goed smaken om vervolgens weer de tocht naar Aar en Amstel te maken.

Vrijdag 8 juni: ook deze dag een lange tocht, richting Noorden.
Aan de Hogedijk werd er als eerste bij de firma Kuijf gestopt voor een heerlijk kopje koffie en vertelde dhr. Kuijf over zijn paarden met veulens die we vervolgens mochten zien. Met de rolstoelen de hoogte op, om via de Hogedijk naar café
t Leeuwtje te gaan waar een ieder genoot van een lekker broodjes kroket en ijs. Dit jaar was de kerk wel erg dichtbij de loop route nl. de St. Martinuskerk. Daar zongen we zoals gebruikelijk oud Hollandse liedjes wat eindigde met het “Aar en Amstel wandellied om vervolgens terug te gaan naar Nieuwkoop waar de bewoners door familie, vrijwilligers en personeel opgewacht werden onder begeleiding van de muziek vereniging Eensgezind. Tot slot kregen alle bewoners, begeleiding, sponsors en de organisatoren een aandenken en werd de wandeldriedaagse onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten.

Het realiseren van deze wandeldriedaagse is mogelijk gemaakt dankzij familieleden, vrijwilligers, medewerkers en sponsors. HARTELIJK BEDANKT!

© Copyright 2023 WIJdezorg | Privacyreglement | Disclaimer | Communicatie: Legit