Medewerkers krijgen training van Olga Commandeur

Medewerkers krijgen training van Olga Commandeur

5 juni 2018

Op 24 mei jl. heeft Olga Commandeur, oud atlete en tegenwoordig bekend van het Tv-programma Nederland in beweging, verschillende activiteitenbegeleidsters uit alle zorglocaties van WIJdezorg de ‘Train de trainer’ training gegeven. 

De training bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Olga vertelde hoe belangrijk bewegen is, voor ons maar ook voor onze bewoners, en ze gaf tools hoe je ouderen kunt stimuleren tot bewegen.  
Leuk was het om te zien dat er veel inspiratie werd opgedaan om bewoners op een leuke en simpele manier te gaan laten bewegen. Er zijn beweegkaarten gemaakt en deze worden uitgewerkt zodat iedere locatie deze kunnen krijgen en gebruiken. Het was een leerzame ochtend. Na de training heeft iedereen van Olga een certificaat ontvangen.

‘S middags heeft Olga de vernieuwde binnentuin van locatie Nieuwkoop geopend. Ze deed dat op de Nederland in beweging manier maar dan heel Nieuwkoop in beweging! Binnen 5 min had Olga alle aanwezigen van de stoel af en aan het bewegen. Olga verwees naar de beweegattributen van Yalp die eerder in de binnentuin geplaatst werden. En zo werd het een gezellige bewegelijke dag!