AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Pilot StayClose bijna afgerond, eerste ervaringen erg positief

2 juli 2020
Sinds 18 mei jl. is er op woongroep 2 van zorglocatie Aarhoeve een pilot met de StayClose-app. Deze applicatie is bedoeld om het beeldbellen EN het delen van video’s van familie met  bewoners met dementie te vergemakkelijken. De medewerkers hebben hun uiterste best gedaan en dat leidde tot fantastische ervaringen met de bewoners van de betreffende woongroep; De reacties zijn goud waard en om in te lijsten. Stralende gezichten, glimmende ogen. De tijd vloog met veel plezier voorbij en zodoende zijn we alweer aangekomen bij de evaluatie. Alle betrokkenen hebben per mail een vragenlijst ontvangen, alvast bedankt voor het invullen! Aan de hand van de ingevulde vragenlijsten kan WIJdezorg de pilot evalueren.
Lees verder

Alle eendjes…

25 juni 2020
Met dit zomerse weer, het 1 met het ander combineren. Gymnastiek, en lekker buiten in de schaduw zitten bij een verkoelend bad. Alle eendjes zwemmen in het water...…. of toch niet! 🙂 De bewoners hebben genoten! 🍀🌞
Lees verder

Handcrème voor medewerkers Aarhoeve

8 juni 2020
Woensdagmiddag 3 juni kreeg Aarhoeve een telefoontje van het Rode Kruis Leiden. Ze zouden met een half uurtje bij de Aarhoeve zijn met een verrassing…. Cor Kiers en Corinne van der Laar kwamen blikken Nivea brengen. Voor iedere medewerker een blik. De collega's reageerden zeer enthousiast bij het in ontvangst nemen! Namens ons allen: hartelijk bedankt! 🍀
Lees verder

Pilot StayClose van start

22 mei 2020
Maandag 18 mei is de pilot StayClose officieel van start gegaan! Sinds eind maart wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de beeldbel mogelijkheden tussen de bewoners en hun naasten, echt super! Om het beeldbellen EN het delen van video’s van familie met bewoners te vergemakkelijken wordt sinds maandag 18 mei op woongroep 2 van Aarhoeve de StayClose-app getest. StayClose is het videoplatform voor cliënten met dementie. Via StayClose is dementievriendelijk videocontact mogelijk. Zoals collega Jessy van Steen aangaf: Met een cliënt al 2 video’s bekeken, haar reactie was goud waard! Dit is een fantastisch begin van de pilot! De StayClose applicatie...
Lees verder

Muziek voor Aarhoeve

14 mei 2020
Vrijwilliger Pieter de Vries trotseerde woensdagochtend 13 mei de koude wind om voor onze bewoners een plaatje te draaien. Het werd een gezellige ochtend en iedereen genoot van de Engelstalige hits van toen. Pieter, dank je wel!
Lees verder

Dag van de Zorg bij Aarhoeve

12 mei 2020
Op de Dag van de Zorg werden de bewoners en medewerkers van Aarhoeve getrakteerd op een bezoek van een draaiorgel. Familie Pieterse was de weldoener. De bewoners genoten van de vrolijke klanken. Daarna was er voor iedereen Amerikaanse pancakes met heerlijke topping en voor het personeel en de vrijwilligers een presentje van de organisatie. Dank aan iedereen voor deze leuke dag van de zorg!  
Lees verder

Fruit voor Aarhoeve

12 mei 2020
Het bedrijf Froot uit Alphen aan den Rijn, leverancier van vers werkfruit, heeft bij locatie Aarhoeve 20 dozen fruit langs gebracht voor medewerkers en bewoners. Deze donatie is afkomstig van klanten van Froot, zij wilden dit doneren aan de zorghelden en bewoners van Aarhoeve. Dank jullie wel, het was heerlijk!
Lees verder

Lelies voor Aarhoeve

30 april 2020
Maandag 27 april heeft locatie Aarhoeve van Burg Group uit Ter Aar 100 boeketten lelies in ontvangst mogen nemen, speciaal voor de bewoners en voor de medewerkers, met bijgaande boodschap: Aan alle bewoners en medewerkers van Aarhoeve, Lieve mensen, Het zijn bijzondere tijden waarin veel van ons allemaal wordt gevraagd. Graag willen wij jullie als ondernemer uit Ter Aar met deze bloemen een hart onder de riem steken en laten weten dat wij aan jullie denken. Wij wensen jullie allemaal heel veel sterke toe. Houd vol!
Lees verder

Onwijs bedankt!

16 april 2020
Voor alle mooie initiatieven waarmee jullie onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en de zorg een hart onder de riem steken. Blijf hier zeker mee doorgaan, want we zijn er nog niet... #samensterk Namens de regionale organisaties in de ouderenzorg - Marente, ActiVite, Libertas Leiden, Topaz, Groot Hoogwaak, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, DSV l verzorgd leven, Verpleeghuis Leythenrode, Alrijne Ziekenhuis, Verpleeghuis Leythenrode en WIJdezorg.
Lees verder

Tijdschriften voor bewoners Aarhoeve

16 april 2020
Al een aantal weken krijgen we van een lieve buurvrouw een flinke stapel tijdschriften om uit te delen aan de bewoners van Aarhoeve. Hierbij wordt niet alleen aan de dames gedacht, maar ook aan de heren en de puzzelaars. Lieve buurvrouw, namens de bewoners van Aarhoeve: Hartelijk dank, we genieten er zo van!
Lees verder