DriehofNieuws

terug naar Driehof

Driehof Nieuws

Renewi zet bewoners WIJdezorg in het zonnetje

15 april 2021
Vrijdag 2 april heeft Renewi voor de bewoners bij de locaties van WIJdezorg plantjes laten bezorgen. Een mooie en lieve actie om onze bewoners in deze tijd een hart onder de riem te steken, dank jullie wel Renewi!  
Lees verder

Vaccineren van onze bewoners

20 januari 2021
Maandag 18 januari is in tien verpleeghuizen in Nederland als proef gestart met de vaccinatie van de verpleeghuisbewoners. Onbekend is nog wanneer de vaccinatie overal plaats gaat vinden en met welk vaccin. Waarschijnlijk wordt hiervoor het vaccin Comirnaty (Pfizer/BioNTech) beschikbaar gesteld. Vanwege het belang van de vaccinatie streeft WIJdezorg ernaar om op korte termijn te kunnen starten met de procedure voor het vaccineren van alle intramurale cliënten met behandeling. Daarom heeft WIJdezorg alvast de nodige voorbereidingen getroffen en worden uitnodigingsbrieven en toestemmingsformulieren voor de vaccinatie toegestuurd aan de bewoners met behandeling en/of de wettelijk vertegenwoordigers van deze bewoners. Bewoners zonder...
Lees verder

Cliënten van OCD Driehof knutselen voor Dag van de Mantelzorg

6 november 2020
Voor de nationale Dag van de Mantelzorg op 10 november hebben de cliënten van OCD Driehof heel hard geknutseld. Hiermee willen ze hun mantelzorgers even extra in het zonnetje te zetten, hoe mooi is dat!
Lees verder

Klein beetje Jaarmarkt voor Driehof

31 augustus 2020
Elk jaar met de Jaarmarkt krijgen de bewoners van Driehof namens de stichting Jaarmarkt Hazerswoude oliebollen aangeboden. Maar ook de Jaarmarkt kon dit jaar helaas niet doorgaan. Om toch een beetje het Jaarmarkt gevoel te krijgen, is er voor dit jaar een alternatief bedacht. De plaatselijke bakker Van Noort uit Hazerswoude-Dorp was zo vriendelijk dat hij appelbeignets wilde maken. Hierdoor kregen de bewoners toch wat lekkers. Wim van Rijk (foto) is ook een van de oprichters van Jaarmarkt Hazerswoude. Hij heeft de beignet heerlijk laten smaken! Ook voor hem is het de eerste keer dat de Jaarmarkt niet doorging, en...
Lees verder

Alternatieve diploma-uitreiking

16 juli 2020
Donderdag 9 juli was er een alternatieve diploma-uitreiking in Driehof. Vanwege COVID 19 ging de diploma-uitreiking van onze collega's Tamara Timmer en Mariël Jongerbloed via de livestream i.p.v. in de aanwezigheid van familie, vrienden en andere genodigden. Beide collega’s hebben hun VIG MZ diploma behaald. Om het bijzondere moment toch niet zomaar voorbij te laten gaan was er een klein feestje georganiseerd in Driehof met collega's en bewoners. Hierbij kregen ze, naast het diploma, ook een speldje opgespeld en bloemen overhandigd. Gefeliciteerd dames!
Lees verder

Aanleg stukje tuin Driehof

20 april 2020
Familie van mevrouw Gräper heeft samen met aantal kwekers uit Boskoop de tuin voor de kamers op de begane grond in Driehof opgeknapt. Het stukje grasveld met onkruid wat er lag, is omgetoverd tot een mooie tuin met veel verschillende soorten planten. Mevrouw had bij haar huis een prachtige tuin en keek nu uit op een grasveld, daar moest volgens haar zoon verandering in komen. Zaterdag 18 april was het zover en gingen ze aan de slag. Met als resultaat dat de bewoners vanuit hun kamer nu zicht hebben op een mooi stukje natuur, bedankt!
Lees verder

Onwijs bedankt!

16 april 2020
Voor alle mooie initiatieven waarmee jullie onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en de zorg een hart onder de riem steken. Blijf hier zeker mee doorgaan, want we zijn er nog niet... #samensterk Namens de regionale organisaties in de ouderenzorg - Marente, ActiVite, Libertas Leiden, Topaz, Groot Hoogwaak, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, DSV l verzorgd leven, Verpleeghuis Leythenrode, Alrijne Ziekenhuis, Verpleeghuis Leythenrode en WIJdezorg.
Lees verder

Tompoucen voor Driehof

9 april 2020
Zaterdag 4 april kwam onze vrijwilliger Bas van Polanen spontaan langs met een traktatie! Tompoucen voor alle bewoners en medewerkers van Driehof, dank je wel Bas!
Lees verder

Mooie verjaardagfeestjes in Driehof

9 april 2020
Woensdag 8 april was het feest in Driehof. Een bewoonster werd 101 en een andere bewoonster 89 jaar. De familie van de 101-jarige hadden een filmpje opgenomen wat in het restaurant op groot scherm aan mevrouw getoond werd. Er vloeide menig traantje. De familie van de andere bewoonster heeft gefacetimed met elkaar. Begin van deze week belde Arnold Westmaas van de Vitaminebar, hij wilde graag voor de bewoners en personeel poffertjes komen bakken. Dat kwam hij die middag doen in de tuin van Driehof. Op het terras kwamen de bewoners van het verzorgingshuis hun poffertjes eten. De woongroepen kregen de...
Lees verder

Heel veel kaarten en tekeningen voor Driehof

27 maart 2020
Driehof wordt overspoeld met allemaal kaarten van familie maar ook van dorpsgenoten. En ook mooie tekeningen van allemaal kinderen uit het dorp. Met uiteraard inachtneming van de richtlijnen voor post, worden de tekeningen en kaarten centraal opgehangen zodat iedereen ervan kan meegenieten!
Lees verder