EmmausNieuws

terug naar Emmaus

Emmaus Nieuws

Alternatieve verjaardag in Zoeterwoude-Dorp

2 april 2020
Dinsdagochtend 31 maart heeft familie uit het oosten van het land een draaiorgelgroet gebracht aan hun oma in Zoeterwoude-Dorp voor haar 93e verjaardag. Haar verjaardagsfeest kon helaas niet doorgaan en vandaag, 31 maart, is haar vriend Ruud Dijk in zorglocatie Emmaus ook jarig. En dus bedacht de familie dit mooie alternatief! Collega Sanne, van de thuiszorg van WIJdezorg, was precies aanwezig om naast haar op het balkon de draaiorgelaubade mee te beleven. Daarna is iedereen met het draaiorgel mee naar Emmaus gegaan, om ook daar de jarige Ruud en de bewoners aan de koffie voor het raam te vermaken met...
Lees verder

Genieten op het terras van Emmaus

23 maart 2020
De (BO)medewerkers hebben het terras van de woongroepen gezellig gemaakt met het plaatsen van verschillende fruitboompjes en kleine voorjaarsplantjes. Hierna nam meneer Overdevest de mogelijkheid om lekker buiten bezig te zijn, en heeft het terras weer netjes aangeveegd. De bewoners kunnen er heerlijk van genieten uit het windje in het zonnetje met een kopje koffie of thee.  
Lees verder

Bewoners Emmaus bedanken medewerkers

20 maart 2020
In de locatie Emmaus van WIJdezorg hebben de huurders en bewoners veel vertrouwen de medewerkers. Om dit te tonen hebben zij alle medewerkers verzorgende en de ondersteunende diensten bedankt via een mooie bos bloemen. De bloemen zijn geschonken door Flower & Friends uit Rijswijk Bewoners en huurders bedankt voor het vertrouwen en de bloemen, heel erg leuk!
Lees verder

Informatie coronavirus, update 19 maart 2020

19 maart 2020
In onze huizen wonen mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom zien we ons genoodzaakt om steeds verdergaande maatregelen te treffen om te voorkomen dat het virus zich onder bewoners en medewerkers verspreidt. Met dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen in het vervolg op de eerdere berichtgeving van 16 maart jl. Onderstaande maatregelen gelden tot en met 6 april 2020: Alle locaties zijn vanaf heden ook voor bezoek gesloten! Voor bewoners betekent dit dat zij geen bezoek kunnen ontvangen. Ook kunnen bewoners niet zelf de locatie verlaten of op stap met hun naasten. Wel is er bij iedere...
Lees verder

Kinderen maken tekeningen voor bewoners Emmaus

17 maart 2020
De kinderen van de plaatselijke basisschool missen de gym en het voorlezen met de ouderen. Om de bewoners een hart onder de riem te steken hebben de kinderen opbeurende tekeningen gemaakt met een hartelijke groet. Ook de bewoners van Emmaus missen de kinderen en zijn heel blij met de mooie tekeningen!  
Lees verder

Tulpenfeest in Emmaus

17 maart 2020
De BO medewerkers van Emmaus waren op zoek naar kleine prijsjes voor de bingo op de woongroep. Bij het informeren bij Zwettulips in Oude Wetering of zij misschien een prijsje beschikbaar wilden stellen, waren ze direct enthousiast. Tot onze verbazing en vreugde werden er eind februari 100 bossen tulpen geleverd, voor alle bewoners en huurders van Emmaus een bosje tulpen. De bewoners en huurders waren zeer blij en verrast met deze gift. Namens de bewoners en huurders: Zwettulips bedankt!
Lees verder

Informatie coronavirus, update 16 maart 2020

16 maart 2020
Het coronavirus roept bij veel mensen vragen op. WIJdezorg volgt het nieuws op de voet en volgt de adviezen van het RIVM en GGD. Dat betekent dat we vanaf vandaag 16 maart de volgende maatregelen nemen: Bewoners mogen de locatie niet verlaten, dit ter bescherming van de andere bewoners Vrijwilligers mogen onze locaties niet bezoeken Het bezoek aan de bewoners wordt beperkt tot 1 bezoeker per dag, waarbij geldt dat het bezoek geen verkoudheidsklachten en/of koorts heeft! Bij binnenkomst en vertrek wordt u geregistreerd door een gastvrouw of gastheer. U wordt verzocht uw handen te wassen. De dagbesteding en OCD...
Lees verder

Informatie Coronavirus, update 12 maart

13 maart 2020
Het coronavirus roept bij veel mensen vragen op. In dit bericht informeren we u over de stand van zaken en wat u zelf kunt doen. WIJdezorg volgt het nieuws op de voet en volgt de adviezen van het RIVM en GGD. Dat betekent dat we vanaf vandaag 12 maart tot in ieder geval 31 maart aanstaande aanvullende maatregelen nemen. In onze zorglocaties wonen kwetsbare bewoners. De locaties van WIJdezorg zijn open maar wij doen een beroep om bewoners alleen te bezoeken als dit echt noodzakelijk is. Bijeenkomsten en activiteiten met bezoekers van buitenaf worden afgezegd. (weekviering, modeshows, optredens, etc.) De...
Lees verder

Zorgfestival van 19 maart gaat niet door

10 maart 2020
Care2Care annuleert uit voorzorg de Zorgfestivals Gouda/Leiden Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Care2Care besloten de door ons georganiseerde Zorgfestivals op 18 en 19 maart te annuleren. Regionale afwegingen Op dit moment heeft het RIVM nog geen landelijk richtlijnen gegeven voor het annuleren van alle evenementen in de Ontdekdezorg week. De situatie verschilt per regio en ook de geplande activiteiten zijn uiteenlopend in het land. Dit betekent dat er regionale afwegingen gemaakt worden. In de regio RijnGouwe zijn twee zorgfestivals gepland waar honderden bezoekers zorgprofessionals kunnen ontmoeten.
Lees verder

Emmaus viert schrikkeljaar

2 maart 2020
In het kader van het schrikkeljaar hebben diverse vrijwilligers, medewerkers en cliënten op 29 februari verschillende soorten en vormen pudding gemaakt. De verscheidenheid was groot: ouderwetse kookpuddingen, pudding op basis van gelatine, met slagroom en zonder slagroom. Maar ook met bitterkoekjes en met amandellikeur. Na het presenteren van de puddingen heeft een ieder er lekker van gepeuzeld!
Lees verder