EmmausNieuws

terug naar Emmaus

Emmaus Nieuws

Mantelzorgspreekuur van Stichting Eva in Emmaus.

4 april 2019
Vanaf 11 april kun je tweewekelijks op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur terecht op het mantelzorgspreekuur van Stichting Eva. Mantelzorgadviseur Wilrieke Wilderman zit dan voor je klaar. Mantelzorgers kunnen op het spreekuur binnenlopen voor een gesprek en ondersteuning. Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk bij Eva kunnen terecht voor meer informatie. Ook beroepskrachten zijn van harte welkom om te praten over mantelzorg, vrijwillige inzet en trainingen. Het spreekuur vindt plaats in Emmaus, in de oneven weken en start op 11 april 2019. Stichting Eva ondersteunt mantelzorgers in opdracht van de gemeente Zoeterwoude.  
Lees verder

Emmaus haalt het voorjaar binnen

3 april 2019
WIJdezorg locatie Emmaus heeft het voorjaar binnen gehaald. Omdat het niet voor iedereen meer mogelijk is om naar de schapenboerderij te gaan, is de boerin naar Emmaus gekomen om de bewoners te verrassen met twee paplammetjes. Vooraf was er niets gemeld dus het was een echte verrassing voor onze bewoners. Ingrid (kookhulp Emmaus), bedankt  voor het organiseren!
Lees verder

Oude schoonmaaktijden herleven in Emmaus

25 maart 2019
Donderdag 21 en vrijdag 22 maart herleeft locatie Emmaus de nostalgie van de voorjaarsschoonmaak. Er is een tafel ingericht met allerlei materialen die bij onze bewoners en gasten veel herinneringen oproepen. Er ontstaan mooie verhalen hoe vroeger schoongemaakt werd, als wij het goed begrijpen was het vroeger zo slecht nog niet! De tafel in de hal met alle mooie spullen van vroeger is opgesteld door de heer Suijten, dank hiervoor!
Lees verder

Winterfeest in Emmaus

13 maart 2019
Half februari vierden we in Emmaus het staartje van de winter. We startten met heerlijke apfelstrudel, rondgebracht door in dirndljurken uitgedoste dames. Vervolgens was er van alles te doen: winterse verhalen uit het dorp, quizvragen, puzzels, winterse weetjes en een prachtige film over de Noordpool. En volop winterse lekkernijen en smakelijke maaltijden!
Lees verder

Alzheimer café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp

7 maart 2019
Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. In het Alzheimer Café op donderdag 14 maart vertelt John Zwennes over betaalbare hulpmiddelen, die praktische oplossingen kunnen bieden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hij geeft tips hoe deze eenvoudig te gebruiken. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor mensen met dementie in de thuissituatie. Ze helpen risicosituaties voorkomen en geven mensen een gevoel van veiligheid....
Lees verder

Optreden in Emmaus

13 februari 2019
Het duo John en Maria kwamen zingen in het restaurant van Emmaus. Het was een leuk afwisselend programma, waarbij het publiek heerlijk mee kon zingen en klappen. Iedereen heeft dan ook volop genoten!
Lees verder

Optreden aspirantenorkest Excelsior in Emmaus

12 februari 2019
Zaterdag 9 februari genoten we in Emmaus van een geweldig leuk optreden door het aspirantenorkest Excelsior uit Pijnacker. Er waren veel verschillende instrumenten, mooi om te horen en ook leuk om naar te kijken. De leden van het orkest werden allemaal even apart naar voren gehaald door de enthousiaste dirigent. De jongste muzikante was pas 9 jaar en speelde haar debuut op de dwarsfluit. Het was een geslaagde middag!        
Lees verder

Familie-informatieavond Emmaus

25 januari 2019
Donderdag 24 januari werd er een familie-informatieavond georganiseerd in Emmaus. Naast algemene informatie had de avond ook een thema: meerdere vormen van dementie. De presentatie werd verzorgd  door twee collega’s, psycholoog Jacobien van Elst en specialist ouderengeneeskunde-arts Mariëlle Putters. De collega GVP-ers en verzorgenden waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Na de presentatie was er ook een korte workshop, verzorgd door collega Jolanda van Leeuwen. Na een korte pauze werden er per woongroep gespreksgroepjes gevormd waar allerlei dagelijks voorkomende zaken met elkaar besproken konden worden. We mogen terugkijken op een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.
Lees verder

Sneeuwpoppen maken in Emmaus

24 januari 2019
Dinsdag 15 januari werden tijdens de creatieve middag in de serre van Emmaus leuke kleine sneeuwpoppetjes gemaakt van witte sokken. Een enthousiaste groep van 22 bewoners was, met hulp van zes vrijwilligsters, gezellig aan de gang gegaan met sokken, rijst, lijm, scharen, oude knopen en gehaakte sjaaltjes. Het resultaat mocht er zijn! Tussen de bedrijven door ‘koek en zopie’ om de winterse sfeer te verhogen, in de vorm van warme chocolademelk en een snee ontbijtkoek. Deze creatieve middag werd voor de vijfde keer georganiseerd, elke keer met een ander verrassend creatief resultaat.  
Lees verder