Restaurant
Op bezoek
Wilt u een plakje cake?
Thee drinken
Wijdezorg

Permanent wonen met zorg

U woont in een van de zorglocaties en u maakt zelf afspraken over de gewenste zorg of dienstverlening. In het geval dat u lichamelijke of geestelijke beperkingen ondervindt wordt de zorg en begeleiding hierop aangepast.

Verpleeghuiszorg somatiek

Indien u zwaardere zorg nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen dan kunnen we u dit in een aantal van onze zorglocaties bieden.

Verpleeghuiszorg psychogeriatrie

Als het dementieproces vordert, zal het moment aanbreken dat u continu toezicht nodig heeft. De woonvoorzieningen zijn hier meer en meer op ingesteld en de medewerkers zijn deskundig en bekwaam.

Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie

WIJdezorg werkt actief aan het bieden van zorg via kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. In onze visie is het belangrijk dat de zorg voor deze groep zich richt op het behoud van de eigen levensstijl. In onze kleinschalige woongroepen (7-14 personen) leven bewoners zoveel mogelijk zoals zij thuis gewend waren, in een huiselijke omgeving met respect voor hun privacy. Momenteel biedt WIJdezorg mogelijkheden voor kleinschalig wonen in de zorglocaties Driehof (Hazerswoude Dorp), Rhijndael (Koudekerk aan den Rijn), Nieuwkoop (Nieuwkoop) en Aarhoeve (Langeraar).

Dagverzorging

Onze dagactiviteiten kunnen u helpen in uw behoefte zo veel mogelijk zelfstandig te blijven. De begeleiding wordt op uw wensen afgestemd.

Groepsverzorging

Woont u zelfstandig maar kost het u veel moeite om vanwege geheugenstoornissen of andere problemen de regie over uw leven te houden? Dan is groepsverzorging misschien een uitkomst voor u.

WIJdezorg thuis

24-uurszorg

Het zorgthuis team bij u in de buurt wordt met ingang van 1 maart 2012 ondersteund met een mobiel nachtteam van WIJdezorg. U bent daardoor verzekerd van 24 uur verzorging en verpleging in uw thuissituatie. De medewerkers van het zorg thuis team stemmen in een persoonlijke gesprek met u uw vraag naar zorg en ondersteuning af. Ook informeren ze u over hoe u een indicatie kunt verkrijgen en geven ze u praktische informatie.

Alarmservice

Wanneer u op een onverwacht moment thuis hulp nodig heeft, dan kunt u een beroep doen op de alarmservice. De medewerkers van WIJdezorg zijn 24 uur bereikbaar en beschikbaar.

Huishoudelijke Hulp

Stof afnemen, stofzuigen, dweilen, afwassen, opruimen, ramen zemen, schoonmaken, was of kleding opbergen, bed opmaken, planten en huisdieren verzorgen, de maaltijd bereiden en boodschappen doen.

Verzorging

Hulp bij de lichamelijke verzorging, het aan- of uittrekken van steunkousen en kleding, toiletbezoek en hulp bij het wassen en bed verschonen.

Verpleging

Wondverzorging, begeleiding bij medicijngebruik en het leren omgaan met uw ziekte of aandoening.

Volledig Pakket Thuis

Indien u beschikt over een indicatie voor verblijf maar u wenst niet in een zorginstelling te gaan wonen dan biedt WIJdezorg de mogelijkheid om de zorg thuis te ontvangen. Om de goede zorg te kunnen bieden is het van belang dat u niet te ver van de zorglocatie af woont.

WIJdezorg extra

Thuisgemak

De medewerker van WIJdezorg Extra neemt u alledaagse bezigheden uit handen en zorgt zo voor een stukje extra comfort in huis. U houdt meer tijd over voor leuke dingen en u kunt bovendien gemakkelijker zelfstandig blijven wonen, of meer genieten van uw verblijf in uw appartement bij WIJdezorg. U kunt ons per uur inschakelen of u kunt kiezen voor een pakket met een vast aantal uren. Onze medewerker komt dan op een vaste tijd bij u langs om u te helpen met huishoudelijk werk.

Gastvrijheid in het restaurant van WIJdezorg

Onze locaties beschikken over gastvrije restaurants of ontmoetingsruimtes. U kunt u tegen een aantrekkelijk tarief eten in ons restaurant.

Persoonlijk vervoer en begeleiding

Of u nu slecht ter been bent of graag wat extra luxe wilt, met de medewerkers van WIJdezorg Extra kunt u moeiteloos naar al uw afspraken toe.  Onze medewerker brengt u comfortabel naar uw bestemming, zonder de ergernissen en ongemakken van het openbaar vervoer en zorgvervoer. Dit kan in uw eigen auto, maar ook in een door ons verzorgd vervoermiddel. Zo rijden onze medewerkers u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, begeleiden zij u tijdens de afspraak en brengen u weer thuis.

Ontspanning

De medewerker helpt u om op een eenvoudige manier leuke dingen in uw leven te brengen. Gezelschap en plezier staan voorop. En natuurlijk zijn uw  persoonlijke wensen daarbij het uitgangspunt. Samen met onze medewerker een bezoek brengen aan de bioscoop of even lekker uitwaaien aan het strand? Een geheel verzorgd dagje uit? Wij kunnen alles tot in de puntjes verzorgen.

Ontspanning en activiteiten bij WIJdezorg via de klantenkaart

WIJdezorg heeft acht zorglocaties in de Rijnstreek. Onze locaties beschikken over gastvrije restaurants of ontmoetingsruimtes. Er worden gezellige en aantrekkelijke activiteiten georganiseerd. Ook u bent daar van harte welkom. Door aanschaf van de klantenkaart van WIJdezorg kunt u altijd bij ons binnenlopen voor gratis koffie en thee en deelnemen aan reguliere activiteiten zoals kaarten en film.