RhijndaelNieuws

terug naar Rhijndael

Rhijndael Nieuws

Vrijwilligers bedankt!

16 januari 2017
Donderdagmiddag 12 januari hebben bijna alle vrijwilligers van Rhijndael genoten van een welverdiende high tea om hen te bedanken voor alle hulp. Dankzij hen krijgen de bewoners meer gezelligheid, aanspraak en plezier. We kijken terug op een jaar met uitstapjes naar de Bosrand, het strand, Avifauna. Ook evenementen zoals de Wandeldriedaagse, Heel Koudekerk Bakt, de Rhijndaelse Olympische Spelen. En iedere dinsdag een zanggroep, iedere woensdag een knutselochtend, 1 keer per maand op donderdag een muziekoptreden, iedere donderdag een gymgroep, iedere vrijdag spelletjes, de wintermarkt....en nog veel meer. Zonder vrijwilligers kan dit allemaal niet georganiseerd worden! Daarom alle wandel-spelletjes-kook-koffieschenk-zing-knutsel-Cli‘ntenraadvrijwillers: BEDANKT!!
Lees verder

Rhijndael naar tuincentrum in kerstsfeer

8 december 2016
Woensdag 7 december bezochten 13 bewoners van verzorgingshuis Rhijndael tuincentrum de Bosrand in Alphen aan den Rijn. Na eerst een heerlijk kopje koffie met (uiteraard) een gebakje konden ze 2 uur op hun gemak rondsnuffelen op de kerstmarkt. Uiteraard werden er leuke kerstspullen en wat kamerplanten gekocht. Daarna hebben ze nog met de vrijwilligers geluncht in het restaurant van het tuincentrum, om daarna thuisgekomen alle gekochte spullen een mooi plekje te geven. Wat een leuke dag!
Lees verder

Sint Maarten feest Rhijndael

14 november 2016
Vrijdag 11 november verzamelden ruim 20 bewoners van Rhijndael zich met zelfgemaakte lampionnen en heel veel snoep in het restaurant. Vanaf 19.00 kwamen er steeds groepjes kinderen langs om een liedje te zingen en daarna mochten ze een snoepje uitkiezen....nou ja __n??? Wat kregen de kinderen veel snoepjes en wat hebben we genoten van de gezelligheid.
Lees verder

Baby Niandro op bezoek in Rhijndael

25 oktober 2016
Collega Sandra is eind juli bevallen van haar zoontje Niandro. Half oktober kwam zij, samen met haar zoontje, bij de PG-afdelingen op visite. Daar mochten de bewoners baby Niandro in bad doen en aankleden. Wat mooi om te zien wat zo'n klein baby'tje doet met de ouderen. Vol ontroering, verbazing en liefde hielpen zij Niandro. Bedankt Sandra, het was echt ontzettend leuk!
Lees verder

Dierenweek in Rhijndael

10 oktober 2016
In de week dat dierendag gevierd werd, vierden de bewoners van Rhijndael 'dierenweek'. Iedere dag stond in het teken van dieren. Maandag verwelkomden we 3 konijnen, 3 cavia's en 2 woestijnratjes van het Wellantcollege. Zij bleven tot donderdag bij ons logeren. Samen eten geven, kijken hoe de ratjes graven en natuurlijk knuffelen. Dinsdag zongen de WIJdezangers onder leiding van Ab Quint allerlei dierenliedjes en in de middag keken we met een grote groep naar de film 'Holland, natuur in de delta'. Wat een prachtige film was dat! Woensdag kregen we bezoek van Albertine van Exotus Serpenti. Zij nam een slang,...
Lees verder

Dagverzorging Rhijndael naar de Zegerplas in Alphen aan den Rijn

6 september 2016
De cliÔnten van de dagverzorging van Rhijndael gingen op donderdag 1 september naar de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Na de koffie met gebak stond ons een flinke wandeling te wachten; 4,1 km langs het water. Onderweg kwamen we van alles tegen: vogels, vissen, bloemen en heel veel wandelaars met honden die uiteraard allemaal aangehaald werden. Wat een prachtig stukje natuur. Als lunch aten we een pannenkoek en na een korte wandeling door het bos en een bezoek aan de kinderboerderij gingen we om 14.30 weer huiswaarts.
Lees verder

Rhijndael naar het strand van Katwijk

6 september 2016
Woensdag 31 augustus was een prachtige dag in vele opzichten. De laatste dag van de meteorologische zomer en wat deed de zon goed haar best.Met 18 bewoners en vaste gasten en 17 vrijwilligers van Rhijndael gingen we een dag naar Katwijk aan Zee. Om 14.15 vertrok de taxi om ons op de boulevard af te zetten. Na een wandeling over de boulevard kwamen we aan bij 't Strandhuys Katwijk waar de koffie met taart al klaar stond. Genietend van het uitzicht en de zeelucht smaakte dat heerlijk. Daarna was er tijd om naar de zee te gaan in de strandrolstoel,...
Lees verder

Zorgbemiddeling start met inloopspreekuren op de locaties

1 september 2016
Met ingang van 1 september 2016 start Zorgbemiddeling met inloopspreekuren op alle locaties van WIJdezorg. Waarom?Zorgbemiddeling heeft haar vaste werkplek in Emmaus in Zoeterwoude. Veel mensen stellen hun vragen om deze reden telefonisch. Maar vaak blijkt dat een persoonlijk gesprek toch de voorkeur heeft. Er worden gemakkelijker vragen gesteld en informatie gegeven, men heeft er meteen een gezicht bij en Zorgbemiddeling heeft een beeld van een persoon of de situatie. Voor wat? Men kan tijdens de spreekuren met allerlei vragen terecht. Bijvoorbeeld vragen over zorg, wonen, thuiszorg, WMO, indicaties, wet- en regelgeving. Voor wie?Iedereen kan gebruik maken van de spreekuren:...
Lees verder

Nieuwe contactpersonen Tafeltje Dekje Rhijndael

25 augustus 2016
Tafeltje Dekje heeft voor Hazerswoude Rijndijk andere contactpersonen. De namen en contactgegevens zijn:Martien van Rijnswou, telefoonnummer 071-341 49 12, emailadres rijnswou@casema.nlWilma Vaneman, telefoonnummer 071-341 47 45, emailadres wwvaneman@hotmail.com
Lees verder

Rhijndaelse Olympische Spelen

25 augustus 2016
Zaterdag 13 augustus organiseerde Rhijndael de 'Rhijndaelse Olympische Spelen'.Binnen en buiten stonden allerlei spellen opgesteld die bewoners, familie, buurtgenoten en collega's met (en tegen) elkaar konden spelen. Meedoen is belangrijker dan winnen maar af en toe ging het er behoorlijk fanatiek aan toe. Stokken vangen, bowlen, basketbal, ballon pompenƒhet was er allemaal. Er was zelfs een springkussen voor de jeugd. Deze kregen we te leen van AH Konincks en wat was het leuk om al die springende kinderen te zien. Het weer werkte goed mee, het restaurant serveerde wafels met aardbeien en de spellen waren uitdagendƒwat een topdag!
Lees verder