WoudsoordNieuws

terug naar Woudsoord

Woudsoord Nieuws

Uitstapje Woudsoord op dierendag

10 oktober 2019
Vrijdag 4 oktober hadden we met bewoners en diverse familieleden van Woudsoord een uitstapje gepland naar Avifauna. Toepasselijk een vogelpark voor dierendag. Maar helaas lieten de weergoden ons in de steek en kwam de regen met bakken uit de lucht. Daarom hebben we onze bestemming aangepast en besloten om naar tuincentrum de Bosrand in Alphen aan den Rijn te gaan. Lekker overdekt, warm, en ook veel te bekijken. Er waren prachtige planten in allerlei groottes, kleuren en soorten voor binnen en buiten. Ook de dierenafdeling werd goed bekeken, van kikkers, tot vissen, vogels, konijnen, honden en katten. En wat een spullen om...
Lees verder

Barbecue Woudsoord

9 juli 2019
Donderdag 27 juni werden de bewoners van Woudsoord getrakteerd op een gezellige en lekkere barbecue, heerlijk buiten in de mooie tuin aan het water. Iedereen heeft heerlijk gegeten!
Lees verder

Rolstoel driedaagse Woudsoord

9 juli 2019
Maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 juni was de rolstoel driedaagse van Woudsoord. Drie dagen wandelen door het mooie Woubrugge. En alle dagen hebben we mooi wandelweer gehad! Maandag zijn we op bezoek geweest bij Nolina, de rozenkweker. Na al het lekkers kregen de deelnemers een mooie roos mee. Woensdag zijn we op bezoek geweest bij familie van der Salm op de boerderij. Voor vertrek was het nog even spannend omdat het hard regende. Maar bij vertrek werd het droog en zonnig, dus dat was boffen. Na een welkomstdrankje kon iedereen heerlijk picknicken tussen de hooibalen. Een tweede gezellige...
Lees verder

Waterrecreatie dag Woudsoord

9 juli 2019
Zaterdag 15 juni was de waterrecreatie dag in Woubrugge. In het dorp was er een braderie met heel veel kraampjes, waaronder ook de WIJdezorg-kraam. In het water vonden allerlei waterspelen plaats, o.a. de drakenbootraces. De bewoners konden deze races volgen en aanmoedigen vanuit Woudsoord of even plaatsnemen in het bushokje van WIJdezorg in de tuin van Woudsoord. Een aantal bewoners hebben ook de markt bezocht op zoek naar koopjes. Het weer was in de ochtend niet zo mooi, later op de dag klaarde het gelukkig op. Het was een hele gezellige dag!     
Lees verder

Goede zorg wordt beloond met GOUD!

29 april 2019
WIJdezorg heeft het gouden keurmerk PREZO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg en PREZO Hulp bij het huishouden ontvangen. Met het behalen van deze keurmerken laten wij zien dat we staan voor verantwoorde zorg en hulp bij huishouden van hoge kwaliteit. PREZO Verpleging, Verzorging & Thuiszorg 2017 is gebaseerd op een hedendaagse visie op kwaliteitstoetsing, op vigerende wet- en regelgeving, branchenormen en op het vernieuwde Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. PREZO staat voor PREstaties in ZOrg. Anderhalve week lang kwamen de auditoren in oktober 2018 bij WIJdezorg op bezoek. PREZO kijkt naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan onze cliënten. Voelen zij zich thuis?...
Lees verder

In 2018 weer meer fietstochten voor Fietsmaatjes

4 maart 2019
Voor Stichting Fietsmaatjes Kaag & Braassem is 2018 een positief jaar geweest, waarin voor het 4e seizoen gefietst werd. Ook dit jaar hebben vele gasten en vrijwilligers genoten van de fietstochtjes. Er was een uitbreiding van zowel het aantal gasten en het aantal vrijwilligers als ook het aantal duo-fietsen. Daardoor kon er aan meer gasten een fietstochtje geboden worden. Fietsmaatjes Kaag en Braassem heeft ten doel het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen te laten fietsen met een vrijwilliger (fietsmaatje) op een duo-fiets. Bijvoorbeeld voor ouderen, licht gehandicapten of mensen met een tijdelijke...
Lees verder

30 jaar Woudsoord

19 februari 2019
Het is zaterdag 16 februari, het zonnetje schijnt en het is feest! Woudsoord bestaat 30 jaar en dat vieren we. Het restaurant loopt vol met bewoners, familie, vrijwilligers en personeel. Er zijn spelletjes, kraampjes, poffertjes en erwtensoep. Een gezellige drukte. Je kan verkleed op de foto en de muziek speelt een lekker deuntje. Clustermanager Anton Verhees houdt een toespraak over verleden, heden, toekomst. De Troubadours maken het feest compleet. Er wordt meegezongen en gedanst. Een hele geslaagde dag, op naar het volgende jubileum!    
Lees verder

‘Willeke Zingt’ in Woudsoord

31 januari 2019
Bewoners van Woudsoord en deelnemers van de OCD (ontmoetingscentrum dementie)-dagopvang werden dinsdag 29 januari getrakteerd op liedjes van vroeger. Willeke Heijstee maakte met haar programma 'Willeke Zingt' contact met haar publiek en wist iedereen te raken. De liedjes van o.a. Conny Stuart, Wim Sonneveld, Willeke en Willy Alberti werden meegezongen en Willeke vertelde herkenbare verhaaltjes tussendoor. Een bijzonder uurtje nostalgie wat de mensen zichtbaar goed deed!  
Lees verder

Gezellig kerstdorpje in Woudsoord!

24 december 2018
In het restaurant van Woudsoord waan je je in de Zwitserse bergen. Onze collega Marian Zuidam heeft dit sfeervolle kerstdorp van 8 vierkante meter gemaakt. Vooral als het donker wordt en alle lichtjes flonkeren kan je heerlijk kijken en dromen. Dank je wel Marian voor deze gezellige kerstsfeer.
Lees verder

Paella eten in Woudsoord

15 november 2018
Woensdag 7 november konden de bewoners van Woudsoord Paella eten. Dit werd door de kok ter plekke bereid in een enorme paella pan. Ja, dat was andere koek, niet de gebruikelijke maaltijd maar een buitenlands gerecht vanuit het zonnige Spanje. En men zag dat je voor het bereiden in zon enorme pan spierballen nodig hebt. En als toetje kregen ze nog een heerlijk sinaasappeltoetje, ze vonden het heerlijk én gezellig! Het was smullen voor de bewoners van Woudsoord.
Lees verder