WoudsoordNieuws

terug naar Woudsoord

Woudsoord Nieuws

Tuinoptreden bij Woudsoord

26 juli 2021
Woensdag 21 juli was er, na een aantal keren uitstel, het optreden van Martijn en Michiel van de Stichting Voetjes van de Vloer in de tuin van Woudsoord, gesponsord door de Lions Kaag en Braassem. De weergoden waren ons gunstig gezind. De bewoners hebben heerlijk genoten van de jazz, nostalgische liedjes van de Beatles, Dorus en Ramses Shaffy. Er werd gedanst, meegezongen, geklapt en zelfs meegespeeld met kunststofbuizen die werden uitgedeeld door Martijn en Michiel. Ook de ijssorbet in de pauze smaakte heerlijk en de middag ging heel vlug voorbij. De bewoners ging tevreden weer naar de kamers.
Lees verder

Beweegboxen in Woudsoord

1 juni 2021
In Woudsoord zijn er vanaf 1 juni beweegboxen, immers bewegen is goed voor ieder mens. De boxen staan in de zaal, bij de OCD (Ontmoeting Centrum Dementie) en op de woongroep. Hierin zit verschillend beweegmateriaal, door iedereen te gebruiken. En moeilijk is het niet: er zitten beweegkaarten in met allerlei suggesties en oefeningen. Als men bijvoorbeeld op bezoek komt en het weer niet lokt om te gaan wandelen: pak iets uit de beweegbox en ga aan de slag, dat is plezier voor iedereen. En zoals professor Erik Schreder vertelt: bewegen is goed voor de hersenen en het geluksgevoel. Dus chroom niet maar...
Lees verder

1e Tuinbingo bij Woudsoord

1 juni 2021
Maandagmiddag 31 mei was het eindelijk mooi weer en konden we weer bingo spelen in de tuin. Er werden zomerhoeden uitgedeeld en gesmeerd met zonnebrand en toen konden we van start. Wat werd er genoten! Van het mooie weer en van de boten die langs voeren. De collega’s van de keuken kwamen de bewoners halverwege verwennen met een ijscoupe, nou dat ging erin als... We hopen dat we een lange mooie zomer tegemoet gaan zien met veel activiteiten in de mooie tuin van Woudsoord!
Lees verder

Swiffers Hoeve weer in Woudsoord

11 mei 2021
Maandag 10 mei was het eindelijk zover; de dieren van de Swiffers Hoeve mochten weer op bezoek komen in Woudsoord. Nokkie had weer veel dieren meegenomen. Een geit, een varken, twee potlammetjes, drie eendenkuikens, kippen, konijnen, cavia's, een gans, twee poezen én een kaketoe. Zowel de dieren als de bewoners waren moe en voldaan van alle aandacht en het aaien, wat hebben de bewoners weer genoten! Ze kijken nu al uit naar het bezoek volgende maand.
Lees verder

Koningsdag Woudsoord

3 mei 2021
Alhoewel het dit jaar ook weer anders was door corona, hebben we met de bewoners van Woudsoord een mooie Koningsdag gevierd. Vroeg in de ochtend werd de zaal versierd met oranje en rood-wit-blauw, zodat we al snel een gezellige stemming hadden. Dit lukte goed met koffie en een oranje tompoes, en ondertussen werd er Rummikub gespeeld en naar Koffietijd gekeken. Toen klonk er opeens de vrolijke klank van een draaiorgel! De Oranjevereniging kwam langs met het draaiorgel om het Wilhelmus te laten horen. Snel de bewoners naar buiten gebracht en veel bewoners die vanuit hun raam keken. Het was een...
Lees verder

Appeltaart bakken in Woudsoord

3 mei 2021
Woensdag 14 april hebben we appeltaart gebakken in de OCD ruimte. De deelnemers deden erg hun best en het resultaat was heerlijk!
Lees verder

Bloemschikken in Woudsoord

3 mei 2021
Maandag 19 april gingen we in Woudsoord een lentestukje schikken. Het is tenslotte al bijna lente, ook al zou je het niet zeggen als je het weer zo ziet. De bewoners hadden er zin in en er werden prachtige stukjes gemaakt. Sommige bewoners hebben hun roeping als bloembindster duidelijk misgelopen 😊. Heel Woudsoord vrolijkte op van al die mooie bloemstukjes.  
Lees verder

Renewi zet bewoners WIJdezorg in het zonnetje

15 april 2021
Vrijdag 2 april heeft Renewi voor de bewoners bij de locaties van WIJdezorg plantjes laten bezorgen. Een mooie en lieve actie om onze bewoners in deze tijd een hart onder de riem te steken, dank jullie wel Renewi!  
Lees verder

Traktatie voor Woudsoord

25 maart 2021
Ada Idelenburg, oud lerares van de basisschool in Woubrugge, heeft ter ere van haar verjaardag voor iedere bewoner van Woudsoord een chocolade paashaas gebracht en voor het personeel had ze een paasstol meegenomen. Wat een mooi gebaar! Het werd zeer gewaardeerd, vooral als de bewoners horen van wie ze het krijgen, velen hebben nog bij juf Idelenburg in de klas gezeten!
Lees verder

Paastakken maken in Woudsoord

25 maart 2021
Woensdag 17 maart zijn er op de woongroep van de 2e etage van Woudsoord door de bewoners paastakken versierd, natuurlijk onder het genot van een lekker kopje thee of koffie. Er kwamen heel wat verhalen los over de Paasviering thuis en het kopen van de nieuwe voorjaarskleding. Wat is het sfeervol nu in de huiskamer, laat de Pasen maar komen volgens de bewoners.
Lees verder