WoudsoordNieuws

terug naar Woudsoord

Woudsoord Nieuws

Pannenkoeken en haring eten bij Woudsoord

4 juli 2022
Dinsdag 28 juni werd er genoten van versgebakken pannenkoeken in de tuin van Woudsoord. Er was keuze uit een naturel- of spekpannenkoek. Wat werd er lekker gesmuld, al snel verdwenen er stapels pannenkoeken in de magen van de bewoners. Als toetje kregen ze nog een heerlijk ijsje. Ondertussen werd er druk gezwaaid naar de boten die voorbijvoeren. Heel voldaan gingen de bewoners van tafel. Na het genieten van de pannenkoeken tussen de middag kwam er diezelfde middag om 16u nog een verrassing in de tuin. Kees Reus, de zoon van de bekende visboer uit Woubrugge, kwam traditiegetrouw persoonlijk de nieuwe...
Lees verder

WIJdezorg, Thuiszorg IZO en Axxicom bundelen de krachten voor huishoudelijke ondersteuning

22 april 2022
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft WIJdezorg, Thuiszorg IZO en Axxicom gecontracteerd als een van de vijf partijen voor huishoudelijke ondersteuning (WMO) in de periode 2022-2025. “We willen alle drie de beste zorg voor onze klant.” Bij vorige aanbestedingen voor huishoudelijke ondersteuning kon elke partij die aan de minimumeisen voldeed in Alphen een contract krijgen. Ditmaal koos de gemeente voor een partnership met vijf partijen. Voor WIJdezorg, Thuiszorg IZO en Axxicom was dat een belangrijke reden om samen één grotere partij te vormen. De drie werkten intensief samen bij het opstellen van de aanbiedingstekst. De samenwerking vindt plaats op...
Lees verder

14 april Alzheimer Café over dilemma’s

4 april 2022
Er zijn talloze ethische dilemma’s waarmee mensen worstelen in hun zorg voor iemand met dementie. Wanneer breng ik moeder naar het verpleeghuis? Moet ik de autosleutels van vader afpakken? Wat als je naaste niet onder de douche wilt? Welke morele overwegingen zijn er bij de communicatie over de laatste levensfase en het levenseinde met mensen met dementie en hun naasten? Deze overwegingen zijn van invloed op het aangaan van het gesprek met de arts. Het gaat over wat er werkelijk toe doet: behoud van autonomie, kwaliteit van leven en waardig sterven. De focus ligt daarbij op hoe passende zorg en ondersteuning...
Lees verder

Duurzame samenwerking WIJdezorg en Van der Werf Vastgoedonderhoud

1 maart 2022
Van der Werf Vastgoedonderhoud verzorgt al jaren op afroepbasis het schilderwerk van de locaties van WIJdezorg. WIJdezorg is altijd op zoek naar samenwerkingspartners voor het onderhoud van onze gebouwen, die ons ondersteunen bij onze visie: geen onnodige kosten, duurzaam voor gebouw en milieu en er is sprake van een lange termijnplanning. Met als resultaat hogere kwaliteit, lagere kosten en minder risico’s. Een win-win voor alle partijen. Ook omdat Van der Werf onze gebouwen, gebruikers en collega’s al goed kent, hebben we ervoor gekozen om met hen een duurzame relatie aan te gaan.
Lees verder

Ontbijtproject van start

17 februari 2022
Dinsdag 15 februari is Woudsoord, net als vroeger, weer gestart met een ontbijtproject in de zaal. Bewoners die alleen op de kamer ontbijten niet gezellig vinden, kunnen op deze manier met elkaar ontbijten en met een gezellig praatje de dag beginnen.
Lees verder

Valentijnsdag in Woudsoord

17 februari 2022
Maandag 14 februari, op Valentijnsdag, werden de bewoners van Woudsoord door de keuken verrast met een toepasselijk toetje. Dat werd zeer gewaardeerd door de bewoners en het smaakte geweldig, bedankt team Eten en Drinken!
Lees verder

Oudejaarsbingo Woudsoord

7 januari 2022
Op 31 december werd er traditiegetrouw oudejaarsbingo gehouden in Woudsoord. Het was weer ouderwets gezellig met heerlijk gemaakte hapjes. De bingo was erg spannend en er waren veel prijzen en blijde gezichten. Aansluitend kreeg iedereen een salade, pasteitje en een heerlijk dessert. Na de maaltijd werd er met elkaar geproost op een gezond en gezellig nieuwjaar! Moe maar voldaan gingen de bewoners weer terug naar de kamers.
Lees verder

Kerststukjes maken Woudsoord

23 december 2021
Maandag 20 december hebben de bewoners van Woudsoord weer prachtige kerststukjes gemaakt. Het was een gezellige sfeer in de zaal en het rook heerlijk naar dennengroen. De resultaten mogen er zijn! De bewoners hebben schitterende stukjes gemaakt, die nu staan te pronken in de appartementen.
Lees verder

Zelfgemaakte kerstkaarten voor Woudsoord

23 december 2021
Donderdag 16 december kreeg Woudsoord voor de ingang bezoek van leerlingen van de basisschool Wereld Weide uit Woubrugge.  Ze kwamen twee grote enveloppen met zelfgemaakte kerstkaarten brengen voor onze bewoners. Tegelijkertijd werd er ook net een nieuwe logé gebracht met een ambulance. Dat was natuurlijk reuze interessant voor de kinderen. De ambulancebroeders beantwoordden alle vragen van de kinderen, lieten even de sirene horen en ze mochten zelfs de brancard even proberen. Via het Nationaal Ouderen Fonds kregen we ook nog twee enveloppen met prachtige kerstkaarten voor onze bewoners. Deze kaarten zijn gemaakt door basisschoolleerlingen uit Ede, Rhenen, Vlissingen, Scheveningen en Veendam. Al deze mooie kaarten samen zijn uitgedeeld aan...
Lees verder

Kerstpakketten voor bewoners Woudsoord

21 december 2021
Alle bewoners van Woudsoord hebben een prachtig kerstpakket ontvangen van de gezamenlijke Kerken in Woubrugge. De attentie werd zeer gewaardeerd door de bewoners.  
Lees verder