WIJdezorg opent Ontmoetingscentrum voor Dementie in Hazerswoude-Dorp

Na meer dan 160 centra in Nederland, was op donderdag 31 oktober de eer aan WIJdezorg om in zorglocatie Driehof een Ontmoetingscentrum voor Dementie (OCD) te openen. WIJdezorg heeft, naast het OCD Driehof, ook nog een OCD in locatie Nieuwkoop en in locatie Woudsoord. In deze centra is het mogelijk om mensen met dementie op te vangen en ze te ondersteunen door middel van dagopvang, een aantal vaste programmaonderdelen en diverse activiteiten. Ook mantelzorgers krijgen de mogelijkheid om ervaringen te delen met mensen in vergelijkbare situaties of toe te komen aan wat ontspanning.

Eén van de heren die regelmatig de dagopvang bezoekt, opende het OCD met het losmaken van de feestelijke strik. Alfons Kramer, voorzitter van de cliëntenraad WIJdezorg, volgde met een interessante presentatie over wat dit ontmoetingscentrum zal inhouden en waarom de komst hard nodig was. In het bijzijn van diverse medewerkers, bewoners, coördinatoren en clustermanagers vertelde hij over hoe hard het aantal mensen met dementie groeit in Nederland, hoe zwaar dit valt bij mantelzorgers en hoe fijn mantelzorgers het vinden om hun hart te kunnen luchten. Ook werd met trots verteld hoe gestroomlijnd het OCD loopt onder leiding van Angela Duindam, Rita van der Neut en coördinator Maria van Ven..

Met een groot applaus werd het officiële gedeelte afgesloten. Na afloop werd er getoost met een goed glas champagne en was er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van hapje en een drankje.

(v.l.n.r Maria van Veen, Rita van der Neut en Angela Duindam.)