Contactformulier info@wijdezorg.com Bellen 088-2091000

Veilig thuis
wonen met
personen-
alarmering

Met personenalarmering kunt u 24 uur per dag snel hulp inroepen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als u valt of beperkt wordt door een ziekte. Het biedt meer veiligheid, vrijheid en zelfstandigheid in uw eigen thuisomgeving.

Hoe werkt de alarmknop?

De alarmknop draagt u altijd om uw nek of pols. In een noodsituatie komt u met één druk op de knop direct in contact met de meldcentrale. Zij schatten uw situatie in, handelen snel en regelen de juiste hulp als dat nodig is. Dat kan iemand zijn uit uw naaste omgeving, zoals uw zoon, dochter, buurman of buurvrouw. Dit noemen we sociale alarmopvolging. In geval van een levensbedreigende situatie, stuurt de meldkamer direct een ambulance.

Heeft u niemand in uw omgeving die de alarmopvolging kan doen en een medische indicatie voor personenalarmering? Dan kunt u kiezen voor professionele alarmopvolging van WIJdezorg. De meldcentrale zet de alarmering door naar ons wijkteam. Wij streven ernaar dat een zorgverlener binnen 30 minuten bij u is.

Ontvangt u al zorg van een andere zorgaanbieder? Dan kunt u de professionele opvolging in overleg met die organisatie regelen. Dit kan eenvoudig worden afgestemd, zodat u altijd de juiste zorg ontvangt wanneer dat nodig is.

Bent u op zoek naar mobiele personenalarmering met GPS-functie? In dat geval is alleen personenalarmering met sociale opvolging mogelijk. Professionele opvolging wordt alleen op uw woonadres geboden.

Aanvragen en kosten van personenalarmering

Om gebruik te maken van personenalarmering heeft u een basisstation en een draadloze zender nodig, in de vorm van een halsketting of polsband met een alarmknop. Dit kunt u aanvragen bij een aanbieder die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

De (abonnements-) kosten voor het alarmapparaat en de aansluiting op de meldkamer verschillen per aanbieder.

Heeft u een medische indicatie van uw huisarts om personenalarmering te gebruiken? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Bij de aanvraag van het alarmapparaat kunt u aangeven wie de opvolging gaat doen. U kunt kiezen voor sociale of professionele opvolging. Sociale opvolging is kosteloos. Bij professionele opvolging komt er een zorgprofessional bij u thuis. Daar zijn kosten aan verbonden.

– Ontvangt u al wijkverpleging van WIJdezorg? Dan worden de kosten van de geleverde zorg vergoed vanuit de basisverzekering.

– Heeft u nog geen wijkverpleging? Na installatie van de apparatuur heeft u een intakegesprek met een medewerker van WIJdezorg. Daar zijn kosten aan verbonden.

Heeft u gekozen voor de professionele opvolging van WIJdezorg? Of wilt u verzekerd zijn dat de thuiszorgmedewerker voor de geplande zorg bij u naar binnen kan? Dan is het organiseren van toegang tot de woning noodzakelijk.

We werken met de elektronische deuropener ‘cKey Door’ van FocusCura. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. U kunt zelf kiezen wie u toegang wilt geven tot de woning, zoals WIJdezorg, de kinderen of de buren. De deuropener is te gebruiken met behulp van een app op de smartphone. De ‘cKey Door’ kost € 14,50 per maand. Daarnaast betaalt u eenmalig € 72,50 voor de installatie.

Heeft u een oplegslot op uw deur? Dit wordt niet ondersteund door de ‘cKey Door’. Bij uitzondering wordt de ‘cKey Safe’ geplaatst. De ‘cKey Safe’ wordt naast de voordeur geplaatst met de voordeursleutel erin en is ook met de app op de smartphone te openen.

Woont u in een complex met een centrale toegangsdeur? Vraag bij uw wooncorporatie/VVE of er al een oplossing is gerealiseerd. Is er nog geen oplossing voor de centrale toegang? Vraag uw wooncorporatie/VVE contact op te nemen met WIJdezorg.

Hier kunt u de CKEY DOOR aanvragen

Na de aanvraag

De leveranciers van het alarmapparaat en de woningtoegang nemen contact met u op voor het installeren van de apparatuur. U wordt aangemeld bij de meldcentrale. Als u voor professionele opvolging van WIJdezorg heeft gekozen, krijgen wij hier een melding van. Mocht u nog geen wijkverpleging ontvangen, nemen wij contact met u op voor het inplannen van een intakegesprek. Wanneer u al wijkverpleging ontvangt, kunt u aan uw wijkteam doorgeven wanneer de installatie is gedaan.

Opzeggen van alarmering

Wilt u de personenalarmering beëindigen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of de aanbieder van het alarmapparaat om het abonnement op te zeggen. Als u gebruikmaakt van professionele alarmopvolging via WIJdezorg, kunt u de alarmopvolging ook rechtstreeks bij ons opzeggen door een e-mail te sturen naar personenalarmering@wijdezorg.com of telefonisch via 088-2091000. Houd er rekening mee dat er mogelijk opzegtermijnen van toepassing zijn. Controleer hiervoor de algemene voorwaarden van uw aanbieder.