Contactformulier info@wijdezorg.com Bellen 088-2091000

Complimenten en klachten

Heeft u ervaringen met de zorg en welzijnsdiensten van WIJdezorg die u graag wilt delen? Een mooi compliment, of een klacht over een bepaalde situatie? Uw mening is zeer waardevol voor ons!

In de meeste gevallen kan een open gesprek met de betrokken zorgverlener of medewerker al leiden tot een oplossing bij een klacht. Aarzel niet om uw zorgen of waardering kenbaar te maken.

 

Deel uw ervaring

Bij WIJdezorg waarderen we zowel complimenten als klachten. Uw feedback helpt ons om onze zorg en welzijsdiensten te verbeteren. Daarom hebben we een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Deze functionaris staat klaar om u te ondersteunen bij het formuleren, indienen en onderzoeken van uw klacht. Samen zoeken we naar passende oplossingen.

Wij nodigen u uit om uw ervaring met WIJdezorg te delen op Zorgkaart Nederland. Uw mening is belangrijk voor ons!

Heeft u een klacht?

Een goed gesprek tussen u en de betrokken zorgverlener kan vaak tot een oplossing leiden. In elke locatie is er een cliëntvertrouwenspersoon die u kan informeren en bijstaan bij de eerste opvang van klachten en onvrede. WIJdezorg beschikt, in overeenstemming met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), over een onafhankelijke klachtenfunctionaris die advies biedt bij het formuleren van de klacht, het indienen van een klacht en het onderzoeken van oplossingen.

Klacht indienen

Indien onderling overleg tussen u en de betrokkenen van WIJdezorg niet tot een gewenste oplossing leidt, kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure door:

  • Het schriftelijk of per e-mail indienen van uw ongenoegen of een klacht bij de bestuurder.
  • Het indienen van een schriftelijke klacht bij de onafhankelijke Klachtencommissie onvrijwillige zorg (KCOZ), die bevoegd is om klachten op basis van de Wet zorg en dwang (Wzd) te behandelen.

Werkwijze beoordeling van een klacht door de bestuurder:

  • Binnen ongeveer vijf werkdagen na ontvangst van de klacht wordt u en eventuele betrokkenen geïnformeerd over hoe de klacht zal worden behandeld.
  • De bestuurder kan, met uw instemming, een onafhankelijk onderzoek laten instellen door klachtenfunctionarissen.
  • Indien een klacht na beoordeling van de bestuurder niet tot uw tevredenheid is opgelost en u daarin niet berust, is er sprake van een geschil. Een geschil kan worden voorgelegd aan de geschillencommissie.

Werkwijze beoordeling van een klacht door de bestuurder:

De Wet zorg en dwang regelt de onvrijwillige opname en onvrijwillige zorg van mensen met een psychogeriatrische aandoening of een soortgelijk ziektebeeld. Klachten kunnen betrekking hebben op:

  • Oordeel over wilsbekwaamheid van de cliënt.
  • Beslissingen over opname van onvrijwillige zorg in zorgplan of verlenging van de periode waarin onvrijwillige zorg kan worden toegepast.
  • Uitvoering van onvrijwillige zorg op basis van het zorgplan.
  • Uitvoering van onvrijwillige zorg in onvoorziene omstandigheden.
  • Naleving van verplichting om het dossier bij te houden voor zover dat betrekking heeft op onvrijwillige zorg.
  • Besluiten van verlof en ontslag.
  • Naleving van verplichtingen door Wzd-functionaris en besluiten Wzd-functionaris.

Voor klachten op basis van de Wzd kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Hiervoor geldt een aparte procedure. WIJdezorg verwijst u voor deze klachten door naar de Klachtencommissie Onvrijwillige zorg (KCOZ). U kunt zich hierbij laten ondersteunen door de externe cliëntvertrouwenspersoon van Zorgstem. De contactgegevens vindt u onder publicaties op onze website of via www.zorgstem.nl

Voor meer informatie over de KCOZ kunt u terecht op hun website www.kcoz.nl. Hier treft u het reglement aan en kunt u de werkwijze terugvinden.

Klachten op basis van de Wet zorg en dwang

De Wet zorg en dwang regelt de onvrijwillige opneming en onvrijwillige zorg van mensen met een psychogeriatrische aandoening of een soortgelijk ziektebeeld. Klachten kunnen betrekking hebben op:

  • oordeel over wilsbekwaamheid van de cliënt
  • beslissingen over opname van onvrijwillige zorg in zorgplan of verlenging van de periode waarin onvrijwillige zorg kan worden toegepast
  • besluiten over uitvoering van onvrijwillige zorg op basis van het zorgplan
  • besluiten over uitvoering van onvrijwillige zorg in onvoorziene omstandigheden
  • naleven van verplichting om het dossier bij te houden voor zover dat betrekking heeft op onvrijwillige zorg
  • besluiten van verlof en ontslag
  • naleving van verplichting door Wzd-functionaris en besluiten Wzd-functionaris

Ook voor klachten op basis van de Wzd kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Hierbij geldt vervolgens een aparte procedure. Wij verwijzen u voor deze klachten door naar de Klachtencommissie Onvrijwillige zorg (KCOZ).

U kunt de klacht niet zelf indienen bij de KCOZ, u kunt zich hierbij o.a. laten ondersteunen
door de externe cliëntvertrouwenspersoon van Zorgstem. U kunt onder publicaties op onze website de gegevens terugvinden of via www. zorgstem.nl. Voor meer informatie over de KCOZ kunt u op de website terecht www.kcoz.nl.

Hier treft u het reglement aan en kunt u de werkwijze terugvinden.

Klachtenfunctionaris WIJdezorg

klachtenfunctionaris@wijdezorg.com
WIJdezorg, Bennebroekweg 91
2381 DZ Zoeterwoude-Dorp

De Klachtencommissie onvrijwillige zorg:

Meer informatie
Voor meer informatie over de klachtenprocedure kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers in het verpleeghuis vanuit waar u of uw naaste zorg ontvangt, of direct contact opnemen via onderstaande button.

 

Contact opnemen