Dierenweek in Rhijndael

In de week dat dierendag gevierd werd, vierden de bewoners van Rhijndael ‘dierenweek’. Iedere dag stond in het teken van dieren.

Maandag verwelkomden we 3 konijnen, 3 cavia’s en 2 woestijnratjes van het Wellantcollege. Zij bleven tot donderdag bij ons logeren. Samen eten geven, kijken hoe de ratjes graven en natuurlijk knuffelen.

Dinsdag zongen de WIJdezangers onder leiding van Ab Quint allerlei dierenliedjes en in de middag keken we met een grote groep naar de film ‘Holland, natuur in de delta’. Wat een prachtige film was dat!

Woensdag kregen we bezoek van Albertine van Exotus Serpenti. Zij nam een slang, een baardagame, een blauwtongskink en een schildpad mee. Vol bewondering luisterden we naar haar en keken we naar de dieren. Sommige bewoners waren zelfs zo stoer om ze aan te raken.

Donderdag kwam de aaihond Senna bij ons langs. Wie wilde mocht Senna een koekje geven en haar aaien. Senna liet zich graag voeren.

Vrijdag kwamen Jeremy en Ninah van basisschool de Rank op de koffie. Omdat het deze week ook Kinderboekenweek was, kwamen zij gedichten voorlezen. Hoe toepasselijk was het dat ze gedichten hadden uitgekozen over dieren. Zo begonnen ze met ‘de spin Sebastiaan’ van Annie M.G. Schmidt.
’s Middags was er ook nog bingo waarin leuke dierenprijzen gewonnen konden worden.

En zo kwam een hele leuke week ten einde; we hebben genoten van alle dieren, alle verhalen en alle lachende gezichten!
20161006 111619 1 20161005_111729_1.jpg