Gratis schoonheidsbehandelingen in Jacobus en Woudsoord

Op woensdag 11 en 18 april lieten cliÔnten van Jacobus en Woudsoord zich verwennen met een gratis manicure, gezichtsbehandeling of voetmassage in de ‘BeautyBelBus’. De BeautyBelBus is een project van het Nationaal Ouderenfonds en is mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

Ingericht als schoonheidssalon rijdt deze bus door heel Nederland. Het gaat bij deze actie niet alleen om dat ene moment, maar uiteindelijk om het (terug)geven van een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Daarnaast wil het Nationaal Ouderenfonds door middel van de BeautyPlusBus breed uitdragen dat ouderen ertoe doen en welzijnsactiviteiten niet ondergeschikt mogen raken nu de aandacht volop gaat naar de bezuinigingen in de zorg.

Veel bewoners hadden zich opgegeven en verheugden zich al van te voren. Alle bewoners hebben genoten van de behandeling. Veel gehoorde uitspraken waren: ‘Heerlijk!! Wil ik wel vaker. Liefst een keer per maand’. ‘Kijk eens wat een mooie nagels!!’ ‘Oh wat heb ik hiervan genoten!’

Zowel de bewoners als de deelnemers waren er vol van en vonden de actie voor herhaling vatbaar! Als herinnering zijn er leuke foto’s gemaakt waar een ieder glunderend en sommige ook nog ‘glimmend’ op staat.

dsc_0865.jpg