VRIJWILLIGERSDAG EMMAUS

Ruim 70 vrijwilligers van zorgaanbieder WIJdezorg locatie Emmaus in Zoeterwoude zijn afgelopen dinsdag 6 november in het zonnetje gezet. Hun tomeloze inzet voor de bewoners van Emmaus is die dag op bijzondere wijze beloond. Met dank aan Museumgroep Leiden hebben ze per luxe touringcar een Leids museum bezocht. De dag werd afgesloten met een thema-diner in het omgetoverde restaurant van zorglocatie Emmaus. Het was een mooie en geslaagde dag.

Feestdag in Leidse musea voor vrijwilligers Emmaus

Elk jaar biedt WIJdezorg zorglocatie Emmaus haar vrijwilligers een feestdag aan om ze te bedanken voor hun belangrijke inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar had Museumgroep Leiden de mooie taak op zich genomen om deze dag voor de vrijwilligers van Emmaus te organiseren.

Subsidie van Gemeente Leiden

De deelnemende vrijwilligers van WIJdezorg locatie Emmaus hadden vooraf aangegeven welk museum zij graag wilden bezoeken. Per luxe touringcar zijn ze naar drie Leidse musea vervoerd: Naturalis, de Hortus Botanicus en de Lakenhal. Zij kregen bovendien de mogelijkheid aan workshops mee te doen. De gemeente Leiden subsidieerde het bezoek aan de musea, inclusief de workshops.

Workshops

In Naturalis was de workshop ‘Dier op Papier’ waarbij de vrijwilligers zelf een dierenkunstwerk konden maken. In de Hortus Botanicus vond de workshop Specerijen plaats: Culinaire mogelijkheden van allerlei kruiden en specerijen: samen kijken, ruiken, proeven en voelen. In de Lakenhal werd een rondleiding gegeven door de voormalige ‘Laecken-Halle’, ooit het centrum van de lakennijverheid.

Afsluitend thema-diner

Na het museumbezoek kregen alle vrijwilligers een aperitiefje en een gezellig diner aangeboden in het restaurant van Emmaus in Zoeterwoude, geheel verzorgd door WIJdezorg. De samenstelling van het menu was daarbij gebaseerd op de thema’s van de musea die op die dag zijn bezocht.

Totaal hebben 71 vrijwilligers zich aangemeld voor deze dag, waarvan 23 vrijwilligers alleen naar het diner kwamen.dsc061542569

33