De SprietLeiderdorp

De Spriet

De Spriet is speciaal voor cliënten die thuis wonen, maar wel begeleiding nodig hebben. We richten ons op twee groepen: mensen met lichamelijke klachten en mensen met dementie. Daarnaast bieden we mogelijkheden voor overbruggingszorg, in afwachting van een plek in een verpleeghuis. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor de mantelzorgers.

Ontmoetingscentrum Somatiek
Begeleiding op maat voor mensen met lichamelijke zorgvragen. In
groepen van circa tien personen werken we aan herstel of stabilisatie van gezondheidsklachten. Daarnaast helpen we onze cliënten met leuke, zinvolle activiteiten in een gezellige omgeving.

Ontmoetingscentrum Dementie
Professionele begeleiding en ondersteuning voor mensen met beginnende tot matige/ernstige dementie. In verschillende groepen – afgestemd op de mate van geheugenproblemen – trainen we samen met de cliënten het geheugen en gaan we aan de slag met lichamelijke beweging.

Deelname
Voor deelname heeft u een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg of een beschikking van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning nodig.

Advies en begeleiding voor mantelzorgers
De Spriet organiseert regelmatig gespreksgroepen onder professionele begeleiding en werkt nauw samen met het Alzheimer Café Leiden e.o.

Adresgegevens
WIJdezorg, De Spriet
Verpleeghuis Leytenrode
Hoogmadeseweg 55
2351 CP Leiderdorp
088-209 1801/1802
despriet@wijdezorg.com