Vooraanzicht gebouw
Binnentuin appartement
uitzicht1
Restaurant
Op bezoek

Zorglocatie Nieuwkoop

Centraal gelegen in de dorpskern van Nieuwkoop, gevestigd in het gebouw Kaleidoskoop, heeft WIJdezorg sinds het voorjaar van 2012 een mooie en bijzondere zorglocatie: Nieuwkoop. In dit markante, maar ook dorpse gebouw beschikt WIJdezorg over groepswoningen voor ouderen met dementie, appartementen voor somatische bewoners die veel zorg nodig hebben en appartementen voor tijdelijke zorg. Tevens zijn er 10 woningen beschikbaar die men kan huren bij de WSN (woningbouwstichting Nieuwkoop) en volledige zorg (VPT) van WIJdezorg ontvangt. De woningen zijn zeer ruim van opzet, eigentijds, met een huiselijke ambiance naar de huidige maatstaven.

Er is een restaurant, een theater, bibliotheek Rijn & Venen en diverse informatie loketten. Stichting Kulturhus Nieuwkoop (SKN) organiseert vele activiteiten in nauwe samenwerking met WIJdezorg en de overige partners in Kaleidoskoop, bijvoorbeeld voorleesmiddagen in de bibliotheek en kerkdiensten.

WIJdezorg werkt sinds 2016 samen met Ipse de Bruggen. Cliënten van Ipse, die als dagbesteding voorheen in het theehuis de Noordhoek hebben gewerkt, werken op een zelfde wijze in ons restaurant van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur met ondersteuning van hun eigen begeleiders.

Echt geweldig, want door de vernieuwde openingstijden van het restaurant, is de levendigheid in Kaleidoskoop zichtbaar verhoogd. Voor iedereen die in Kaleidoskoop woont, voor de bezoekers en gasten van alle partners én zeker ook voor de buurtbewoners.

dsc_9927_irene_keijzer.jpg
clustermanager Irene Keijzer

 

 "Locatie Nieuwkoop is gevestigd in Kaleidoskoop, de ontmoetingsplek voor alle inwoners van Nieuwkoop. Ik kan met mijn dochter naar het theater en de bibliotheek. Mijn appartement biedt mij veel ruimte, veiligheid en privacy, een geweldige plek om te wonen. Het restaurant is sfeervol, je kunt er terecht voor koffie/thee, lunch, warme maaltijd of borrel. Er vinden daarnaast allerlei activiteiten plaats, voor ieder wat wils.”