Contactformulier info@wijdezorg.com Bellen 088-2091000

Zorg op afstand met beeldschermzorg

Beeldschermzorg van WIJdezorg biedt professionele zorg op afstand. Dit maakt persoonsgerichte, flexibele zorgmomenten mogelijk, afgestemd op de zelfstandigheid van de cliënt. Het kan fysieke zorg deels vervangen, aanvullen of dienen als laagdrempelige kennismaking wanneer er nog geen fysieke zorg en ondersteuning nodig is, maar wel behoefte aan contact.

Zorg op afstand met beeldschermzorg

Meer informatie over beeldschermzorg

Beeldschermzorg is zorg op afstand. Hierbij wordt door de zorgmedewerker via een videoverbinding contact gemaakt met de zorgvrager. De zorgmedewerker komt dus niet fysiek langs, het zorgmoment vindt op afstand plaats via een beeldscherm.

Wat is het doel van beeldschermzorg?

We zien de zorgvraag stijgen en tegelijkertijd toename van het belang van en de behoefte aan behoud van zelfstandigheid en eigen regie. Met het bieden van beeldschermzorg zijn wij in staat om persoonsgericht en flexibel zorgmomenten te leveren die rekening houden met deze zelfstandigheid en eigen regie.

Aan welke zorg moet ik denken bij beeldschermzorg?

Beeldschermzorg is altijd zorg op afstand. De zorgvraag moet dan ook passend zijn bij deze vorm van zorg. Denk daarbij aan bijvoorbeeld controle op inname van medicatie en insuline, op afstand meekijken en instructies geven bij handelingen die nog zelfstandig kunnen worden uitgevoerd, begeleiding bij dag- en nachtritme en (signalerende) sociale controle.

Wat zijn de voordelen van beeldschermzorg?

– U behoudt eigen regie.
– Beeldschermzorg kan aanvullend op zorgmomenten worden ingezet, maar ook als laagdrempelige kennismaking met zorg en ondersteuning zonder direct fysieke zorgmomenten.
– Beeldschermzorg is 1-op-1 contact, er is altijd tijd en ruimte voor een goed gesprek en op deze manier is net dat extra beetje zorg en aandacht mogelijk.
– Beeldschermzorg is flexibel inzetbaar en draagt daarmee bij aan persoonlijke en passende zorg.

Hoe krijg ik beeldschermzorg?

De wijkverpleegkundige in het werkgebied maakt telefonisch een eerste afspraak met u en indien gewenst ook met naasten of een contactpersoon. Samen wordt gekeken naar de vraag of beeldschermzorg van toegevoegde waarde kan zijn. De wijkverpleegkundige zorgt voor het aanvragen van de juiste indicatie.

Wanneer besloten wordt om beeldschermzorg te starten komt een zorgmedewerker van team beeldschermzorg bij u langs met alle benodigdheden (administratie, overeenkomst, iPad e.d.). Samen met de u wordt de werkwijze stap voor stap doorgenomen en uitgelegd. Ook wordt er samen afgestemd welke zorg op welke momenten via beeldschermzorg wordt geleverd.