Aarhoeve bestaat 50 jaar!

Marja van der Valk, bestuurder van WIJdezorg en Annette Pietersen, wethouder gemeente Nieuwkoop, hijsen op 3 april jl. de speciaal ontworpen banier vanwege het 50 jaar bestaan van de Aarhoeve!

Clustermanager Irene Keijzer memoreert: Op 23 november 1965 werd de eerste paal geslagen op het huidige terrein van de Aarhoeve. Het gebouw bood plaats aan 83 bewoners en 10 nonnen. Nog geen tien jaar later, in 1978, constateert de inspectie voor bejaardenoorden dat de Aarhoeve sterk verouderd is en niet voldoet aan de geldende regels. Daarop volgt een grootscheepse renovatie. De bewoners verhuisden tijdelijk naar Huis ter Duin in Noordwijk. De nonnen verhuisden mee en de verzorging werd dagelijks met een busje heen en weer gereden. Uiteindelijk na 9 maanden keerde men terug. Van twee kamers was __n kamer gemaakt, ieder had nu een eigen badkamer en er was een deel nieuw gebouwd. Het huis bood plaats aan 67 bewoners. Dat gebouw heeft zijn diensten verleend tot aan 2013. Op 3 april 2013 werd de 1e paal geslagen voor het huidige gebouw, met die eerste paal is ook een koperen kluisje begraven onder het pand met alle namen op perkament papier met daarbij een boodschap voor de vinder, er vanuit gaande dat die vinder er pas in de verre, verre toekomst zal zijn. De bewoners verhuisden tijdelijk naar Nieuwkoop in het Koetshuis, waar het prima vertoeven was en in de zomer van 2014 verhuisden we weer terug naar Langeraar.

We zijn geweldig trots op dit prachtige gebouw, gekoppeld met de senioren complexen Novitas, Civitas en Veritas een mooie combinatie, die maakt dat ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Vandaag, 3 april 2018, precies 5 jaar later na het slaan van de 1e paal, wordt het 50 jaar bestaan met het hijsen van de banier herdacht en een feestmaand ingeluid. Een speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Aarhoeve lied’ door medewerkster Nel van der Meer werd ten gehore gebracht onder begeleiding van Jan Veenswijk. De maand april is een feestmaand waarin allerlei festiviteiten georganiseerd worden voor bewoners, cliÔnten, familie, vrijwilligers en medewerkers.