ReBOZ


Regionale zorgorganisaties bundelen acute (nacht)zorg

Vanaf 1 januari 2021 werken vijf VVT-organisaties in de regio samen voor de acute en onplanbare (nacht) zorg onder de naam ReBOZ. ReBOZ staat voor Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg. Deze zorg is voor iedereen in de regio Zuid-Holland-Noord die acuut hulp nodig heeft, bijvoorbeeld na een val.

Waarom ReBOZ?
Voor 1 januari 2021 werd de acute (nacht)zorg per organisatie georganiseerd. Verschillende zorgorganisaties uit de regio Zuid-Holland-Noord hebben besloten de krachten te bundelen onder de naam ReBOZ.

Met ReBOZ werken we aan een gezamenlijke visie op de ongeplande acute (nacht)zorg. We bieden verantwoorde zorg in de nacht met handelingen die niet kunnen wachten. Zoals bijvoorbeeld hulp na een val, katheter problemen, acute wondzorg of medicatietoediening bij terminale cliënten.

Hoe werkt ReBOZ?
Wanneer iemand acute hulp nodig heeft, alarmeert hij op de gebruikelijke manier. Er komt dan snel hulp. Na het acute moment draagt de ReBOZ-medewerker de zorg indien nodig over aan het bestaande wijkteam.

De mensen achter ReBOZ
Een team met medewerkers van ActiVite, DSV, Libertas Leiden, Marente en WIJdezorg gaat aan de slag onder de naam ReBOZ. Andere VVT-aanbieders uit de regio Zuid-Holland-Noord kunnen deze dienstverlening afnemen van ReBOZ. Door op deze manier samen te werken bij onplanbare zorg, zetten de organisaties medewerkers efficiënter in.