Eerste paal voor de nieuwe Aarhoeve in Langeraar

Op 3 april jl. ging de eerste paal van de nieuwe Aarhoeve in Langeraar de grond in.

Dit memorabele moment werd feestelijk ingeluid. De eerste slag op de paal werd verricht door een bijzondere bewoner van WIJdezorg: de heer Koos van der Pijl (82 jaar). Hij heeft in de allereerste seniorenwoningen gewoond, is vervolgens in de daarvoor in de plaats gebouwde aanleuningwoningen (Novitas) gaan wonen, verhuisde vervolgens naar de Aarhoeve zelf en woont nu – in afwachting van de nieuwbouw _ in de tijdelijke Aarhoeve in Nieuwkoop.
1e paal 3 april

Als ludieke actie werd onder de grond van de toekomstige Aarhoeve een kistje begraven, met daarin een perkamentpapier met daarop alle namen van bewoners, medewerkers en vrijwilligers geschreven. Na afloop hieven alle betrokken in het atrium van de aanleunwoningen het glas op het nieuwbouwproject.

Oplevering eind 2014

Voor de nieuwe Aarhoeve koos WIJdezorg voor het succesvolle ontwerp dat eerder voor de nieuwbouwlocatie Driehof in Hazerswoude-Dorp is gebruikt. Dit gebouw is in april 2012 opgeleverd en blijkt alle partijen bijzonder goed te bevallen. De Aarhoeve biedt straks ruimte aan 60 appartementen: 30 appartementen voor bewoners met dementie (drie woongroepen met elk tien bewoners) en 30 ruime appartementen voor bewoners met zware zorg. Daarnaast komen er een restaurant, een kapsalon, een ruimte voor dagverzorging en een huiskamer voor bewoners met lichte dementie.

Volgens planning zal de nieuwbouw eind 2014 worden opgeleverd. De nieuwe Aarhoeve wordt _ net als het vorige gebouw _ verbonden met de drie seniorencomplexen van Novitas. De bewoners van deze aanleunwoningen ontvangen zorg thuis van WIJdezorg.
1e paal 3 april 3e

Wilt u meer weten over de nieuwbouwontwikkelingen bij WIJdezorg? Neem dan regelmatig een kijkje op www.wijdezorg.com!

Lees hier het artikel uit AD-Groene Hart van 4 april 2013

Bekijk hier de overige foto’s van 3 april 2013.