Jacobus op bootreis

Dinsdag 2 oktober zijn een aantal bewoners en medewerkers op een bootreis gegaan met de rondvaartboot Koningin Juliana.

Waar het in de ochtend nog flink regende, wat het om 11.00u, toen de eerste groep wandelend naar de boot ging, gelukkig droog. Bij de boot stond de bemanning al klaar om de mensen aan boord te helpen. Daarna kwam de 2e groep en zodra iedereen aan boord was kon de boot vertrekken richting de Westeinderplassen.

Na een half uurtje varen werd er een heerlijk buffet neergezet, met o.a. salades, stokbrood met kruidenboter, kaasplankje, pasteitje met ragout, ballen gehakt met satésaus, rijst met kip kerrie. Het smaakte voortreffelijk!

De boot voer in 2 uur tijd via de plaatsen Weteringbrug, Burgerveen, Rijsenhout en Aalsmeer de Westeinderplassen op. En daarna weer terug naar Roelofarendsveen, waarvandaan terug werd gewandeld naar Jacobus.

Gelukkig is het de hele reis droog gebleven en heeft iedereen kunnen genieten van de boottocht, de mooie omgeving, de eilandjes en nog veel meer.

Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad, en wat we zo om ons heen hoorden, iedereen met ons. Misschien volgend jaar weer!

Mirella Heinen en Mirjam Dobbe
activiteitenbegeleiders Jacobus

uitzicht_meer.pngrondvaart.pngbrug_open.png