De nieuwe locaties van WIJdezorg
Inspelend op de ontwikkelingen in de zorg is WIJdezorg in 2008 begonnen met het aanpassen en vernieuwen van het vastgoed. Vier van de zeven traditionele verzorgingshuizen werden vervangen door moderne woon-zorgcentra voor de doelgroepen somatiek, psychogeriatrie en het scheiden van wonen en zorg. Zo werden Driehof, locatie Nieuwkoop en Aarhoeve nieuw gebouwd en Rhijndael grootschalig gerenoveerd. En dat levert mooie plaatjes op.

foto_driehof.jpg foto_aarhoeve.jpgfoto_rhijjndael.jpg     mg_1156.jpg

Met ruime appartementen, een mooie uitstraling en inrichting en door gebruik te maken van moderne technieken zoals LED verlichting, warmte/koude opslag in de bodem, vloerverwarming en koeling is het mooi en comfortabel wonen in de locaties van WIJdezorg.

Nieuwbouw zorglocatie Emmaus

De ontwikkeling in Zoeterwoude
Gemeente Zoeterwoude en WIJdezorg zijn, ook in 2008, begonnen met het ontwikkelen van een gebied met als (maatschappelijk) doel het realiseren van woonvoorzieningen voor ouderen, een brede school met kinderopvang, een bibliotheek, veel groen en water. Het deel van WIJdezorg bestaat uit het realiseren van een nieuw woon-zorgcentrum en woningen voor zelfstandig wonende ouderen. Hiermee kan locatie Emmaus voldoen aan de huidige zorgvraag, inspelen op de ontwikkelingen als gevolg van de stelselwijziging in de zorg, en wordt kostbare tijdelijke huisvesting voorkomen.

Locatie Emmaus 
In september 2015 is er begonnen met de bouw van de nieuwbouwlocatie Emmaus. De bouwtijd heeft in totaal 14 maanden in beslag genomen. De tijdelijk aangelegde bouwweg is inmiddels alweer vervangen door de definitieve weg en terreininrichting en er is een 2e ontsluitingsweg gemaakt. Op 1 december 2016 is het nieuwe gebouw opgeleverd en biedt vanaf half februari 2017 plaats aan 40 plaatsen langdurige zorg voor ouderen met dementie door middel van kleinschalig groepswonen.
Ook zijn er 38 tot 40 huurwoningen gerealiseerd (scheiden van wonen en zorg), waarvan er in beginsel 10 zijn aangemerkt als zorgwoning voor ouderen met een indicatie somatiek. Verder zijn een restaurant met terras, een heuse wasserette en diverse algemene ruimtes onderdeel van het complex.

De Emmaushof (24 woningen) is afgebroken en gaat plaats maken voor de “Brede school”.
De Eendrachtsflat (20 appartementen) wordt eveneens afgebroken.
De oude zorglocatie Emmaus is ook afgebroken.

Het mooie resultaat is inmiddels zichtbaar! 

img_2250.jpgimg_2263.jpgimg_1851.jpgimg_1855.jpg

Kijk ook op jmp.sh/GqTfLDL om mooie drone beelden te bekijken!