Sportief WIJdezorg!

Al vijf jaar organiseert SDB Groep de SDB-zorgmarathon, waarbij 250 teams de marathonafstand in estafettevorm afleggen. Vanuit het hele land komen zorginstellingen (ziekenhuizen, GGZ-instellingen, huisartsenposten etc.) met een hardloop-team naar het Nationaal Sport Centrum Papendal, de thuisbasis van het NOC*NSF. De opbrengsten zijn elk jaar voor een ander doel, dit jaar was dat het Fonds Gehandicaptensport.

WIJdezorg wilde daar graag een steentje aan bijdragen en heeft daarom afgelopen 21 september, onder leiding van een zeer enthousiaste teamcaptain (Geertruid van Oppen) met 10 dappere WIJdezorg-medewerkers de afstand van 42,195 km afgelegd.

Het WIJdezorg-team bestond zowel uit facilitaire- als receptiemedewerkers als ook staffunctionarissen die de stoute (hardloop-)schoenen hadden aangetrokken. Ondanks de voorspelde regen bleef het de hele dag droog en scheen er een waterig zonnetje. Doordat het niet te warm en niet te koud was, was het perfect hardloopweer.

Ook de organisatie en de sfeer op het sportcomplex waren fantastisch! Gerard Nijboer (zilveren medaille Olympische Spelen 1980 Marathon) en Maartje Paumen (Olympisch kampioene 2012 Hockey) verzorgden de warming up. Maartje loste het startschot, waarna de eerste 250 lopers er vandoor gingen.

Door de fantastische inzet van het gehele team is WIJdezorg op de 156e plaats geÔindigd: een prachtige en krachtige middenmoter! De opbrengst voor het Fonds Gehandicaptensport is ruim Û 34.000. Het was een mooi evenement die we met z’n allen als zeer positief hebben ervaren. Het WIJdezorg-hardloopteam heeft daarom gelijk aangegeven volgend jaar w__r deze sportieve uitdaging aan te gaan!