Tekenen overeenkomst hulp in huishouding

Marja van der Valk tekende op 3 maart jl. de overeenkomst met de wethouders van gemeenten Alphen a/d Rijn en Nieuwkoop over de levering van hulp in de huishouding.

Behalve Marja en de wethouders De Jager (Alphen aan den Rijn) en Muilwijk (Nieuwkoop) namen nog negen aanbieders van hulp in de huishouding deel aan de ondertekening. De overeenkomst gaat in met ingang van 1 april 2014 en loopt tot 31 december 2017. Het is een vervolg op het huidige contract.

Ofschoon de gemeenten naar verwachting minder financiÔle middelen krijgen met ingang van 2015, neemt het aantal cliÔnten die huishoudelijke hulp van WIJdezorg wensen en krijgen toe. Ook worden met ingang van 1 januari 2015 meer taken ten aanzien van de zorg thuis cliÔnten door de gemeente geregeld. Het voordeel van de nieuwe overeenkomst is dat er aanvullende overeenkomsten tussen WIJdezorg en de gemeenten kunnen worden gesloten over de levering van diensten aan thuiswonende cliÔnten. WIJdezorg spant zich in om nog meer diensten te kunnen bieden aan de inwoners van de genoemde gemeenten en op die manier de werkgelegenheid te behouden in de veranderende thuiszorgmarkt.

WIJdezorg biedt vanuit de locaties Driehof, Rhijndael, Aarhoeve en Nieuwkoop huishoudelijke hulp aan de inwoners van Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

(Met ingang van 1 januari 2014 vormen de gemeente Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop de gemeente Alphen aan den Rijn).