DriehofNieuws

terug naar Driehof

Driehof Nieuws

WIJdezorg op de Beurs van het Werk

7 november 2019
Zaterdagmiddag 2 november was in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn de Beurs van het Werk, en ook WIJdezorg was aanwezig. De Beurs en de kraam van WIJdezorg werd goed bezocht, onze collega’s hebben diverse mensen gesproken en kunnen informeren, o.a. over de functie van BO in de huiskamer. Diverse mensen hadden belangstelling en hebben hun contactgegevens achtergelaten, hopelijk zitten er een aantal nieuwe collega’s tussen!   
Lees verder

WIJdezorg opent Ontmoetingscentrum voor Dementie in Hazerswoude-Dorp

4 november 2019
Na meer dan 160 centra in Nederland, was op donderdag 31 oktober de eer aan WIJdezorg om in zorglocatie Driehof een Ontmoetingscentrum voor Dementie (OCD) te openen. WIJdezorg heeft, naast het OCD Driehof, ook nog een OCD in locatie Nieuwkoop en in locatie Woudsoord. In deze centra is het mogelijk om mensen met dementie op te vangen en ze te ondersteunen door middel van dagopvang, een aantal vaste programmaonderdelen en diverse activiteiten. Ook mantelzorgers krijgen de mogelijkheid om ervaringen te delen met mensen in vergelijkbare situaties of toe te komen aan wat ontspanning. Eén van de heren die regelmatig de...
Lees verder

Grote belangstelling voor bijeenkomst ‘ontpillen’ in Driehof

15 oktober 2019
Het samenwerkingsverband ‘Prettig Ouder worden in Rijnwoude’ organiseerde op dinsdagmiddag 8 oktober in het restaurant van zorglocatie Driehof in Hazerswoude Dorp een lezing met informatiemarkt over ouder worden en medicijngebruik. De van tv bekende arts Van Bodegom vertelde over de geheimen van gezond ouder met zo min mogelijk pillen. De zaal van Driehof was vol met zo’n honderd belangstellenden.
Lees verder

Goede zorg wordt beloond met GOUD!

29 april 2019
WIJdezorg heeft het gouden keurmerk PREZO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg en PREZO Hulp bij het huishouden ontvangen. Met het behalen van deze keurmerken laten wij zien dat we staan voor verantwoorde zorg en hulp bij huishouden van hoge kwaliteit. PREZO Verpleging, Verzorging & Thuiszorg 2017 is gebaseerd op een hedendaagse visie op kwaliteitstoetsing, op vigerende wet- en regelgeving, branchenormen en op het vernieuwde Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. PREZO staat voor PREstaties in ZOrg. Anderhalve week lang kwamen de auditoren in oktober 2018 bij WIJdezorg op bezoek. PREZO kijkt naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan onze cliënten. Voelen zij zich thuis?...
Lees verder

Optreden Shantykoor in Driehof

25 maart 2019
Shantykoor Groene Hart verzorgde dinsdag 19 maart een heerlijk optreden. Met muzikale ondersteuning van 3 accordeonisten en een gitaarspeler werden er heerlijke zeemansliederen ten gehore gebracht. De dirigent vertelde bij ieder nummer dat gezongen werd een kort verhaaltje. Bij het nummer ‘de klok van Arnemuiden’ werd de klok geluid door een van de gasten uit het restaurant. Er werd door veel mensen meegezongen.  
Lees verder

Theatergroep A3 in Driehof

25 maart 2019
Dinsdag 5 maart kwam theatergroep A3 optreden in Driehof. Zij namen ons mee op een reis door de tijd met vergeten melodietjes. Op het decor hadden ze grote LP’s waarop de tekst van het liedje stond, dus meezingen was mogelijk. Liedjes van o.a. Marco Borsato en een medley van songfestivalliedjes alsook ‘ja zuster, nee zuster’. Het was een zeer geslaagde middag mede dankzij Fonds Alphen.  
Lees verder

Gift winkeliersvereniging Mico voor Driehof

18 februari 2019
Winkeliersvereniging Mico uit Hazerswoude-Dorp heeft vorig jaar in december voor de laatste keer het evenement ‘Happen en Stappen’ georganiseerd, waar ook Driehof aan deelnam. Voor Driehof was het een speciale avond. Het koor ’50 tinten grijs’ gaf deze avond een groot concert waar vele bewoners en dorpelingen van genoten hebben. De winkeliersvereniging heeft ook het afgelopen jaar diverse acties uitgezet om geld in te zamelen voor een doel en dit jaar was het doel én dus de gift bestemd voor de bewoners van Driehof. Het doel is het sparen voor een Qwiek.up. Dit is een mobiele projector die van elke...
Lees verder

Valentijnsdag in Driehof: gastoptreden van ’50 tinten grijs’

18 februari 2019
Rode harten en ballonnen hingen als decoratie in het restaurant. Het was Valentijnsdag! Het koor ’50 tinten grijs’ gaf ’s middags een gastoptreden. En wat voor één…van rock en roll naar prachtig luisterliedjes ‘mag ik dan bij jou’ en om te eindigen met ‘Kom van dat dak af’. Een spetterend optreden! Het koor kreeg muzikale ondersteuning van de piano, bespeelt door de dirigent Ibo en vandaag met extra muzikale ondersteuning van de ‘60+ band ‘. Iedereen heeft genoten!
Lees verder

Wild breien in Driehof

17 september 2018
De dames Bos en Brinkman, vrijwilligers van Driehof, komen elke 2e en 4e vrijdagochtend van de maand rond koffietijd wild breien in het restaurant van Driehof. Iedereen die het gezellig vindt mag mee breien. Alle bontgekleurde lapjes naaien de dames aan elkaar en verfraaien het met knopen en/of gehaakte werkstukjes. Afgelopen vrijdag 14 september was het zover om de pilaren bij de entree van Driehof te versieren. Zie hier het resultaat. Prachtig toch!
Lees verder