NieuwkoopNieuws

terug naar Nieuwkoop

Nieuwkoop Nieuws

Oud en nieuw in locatie Nieuwkoop

2 januari 2024
In locatie Nieuwkoop hebben bewoners volop meegeholpen met het schillen van appels als voorbereiding voor het bakken van appelflappen en oliebollen. Ze werden gebakken in de binnentuin en de bewoners en familie konden volop van deze lekkernijen genieten, met daarbij een kop warme chocolademelk en gezellige achtergrondmuziek.
Lees verder

Eerste deelcertificaten uitgereikt

21 december 2023
Woensdag 20 december hebben de eerste twee groepen medewerkers van WIJdezorg de mbo-certificaten in ontvangst genomen! De ene groep heeft de helpende plus scholingen afgerond en de andere groep heeft de scholing Wonen en Huishouden afgerond. Allen van harte gefeliciteerd! De scholing van deelcertificaten zijn onderdeel van het primair proces en een mooie en flexibele samenwerking tussen WIJdezorg en Menskracht (onderdeel van ROC Mondriaan), waarbij WIJdezorg medewerkers de kans krijgen om te leren en ontwikkelen binnen de zorg. In navolging is WIJdezorg aangesloten bij de ZorgExpeditie, om ook nieuwe medewerkers deze mooie kans te bieden. Wil je meer informatie, kijk op ZorgExpeditie...
Lees verder

Giften voor locatie Nieuwkoop

18 december 2023
In Nieuwkoop werden we door twee bedrijven verrast die onze bewoners verwende met prachtige cadeaus.           Van Vink Bouw ontvingen we een gigantisch kerstbrood en van De Bloemenjongen een prachtige kerstboom. De kerstboom staat nu te schitteren in de binnentuin en de bewoners hebben genoten van al dat lekkers. De gulle gevers zijn natuurlijk heel hartelijk bedankt, super!
Lees verder

Alle thuiszorgauto’s van WIJdezorg hybride!

14 december 2023
WIJdezorg werkt al jaren aan duurzaamheid. Via verschillende initiatieven zetten wij ons continu in om het milieu minder te belasten. Het vervangen van de benzine-thuiszorgauto’s voor hybride exemplaren is hier een onderdeel van. De meeste auto’s waren in het afgelopen jaar al vervangen. We zijn verheugd te kunnen vermelden dat afgelopen maandag 11 december ook de laatste benzineauto is ingeruild voor een hybride versie!  
Lees verder

Ook WIJdezorg ontvangt een Menskracht certificaat!

29 november 2023
Met dank aan alle collega’s die zich blijven ontwikkelen en daardoor bijdragen aan professionaliteit en een fijne dag voor onze cliënten!! We werken al een aantal jaar samen met Menskracht, waarin we ons scholingsaanbod samen ontwikkelen en afstemmen voor het primaire proces en dit blijven we doen. Zo zijn er afgelopen jaren al tientallen certificaten uitgereikt. De komende maanden worden door het scholen van onze BO-medewerkers, huishoudelijke ondersteuners en helpende plus-medewerkers nog zeker meer 100 certificaten uitgereikt! Dan komt er ook nog de mogelijkheid bij om je (verder) te ontwikkelen bij de ZorgExpeditie. Menskracht is hierin de onderwijsaanbieder. ZorgExpeditie biedt...
Lees verder

Meten is weten: WIJdezorg en Huuskes werken samen tegen voedselverspilling

27 november 2023
Een van de onderdelen van duurzaamheid waar wij ons hard voor maken is het verminderen van voedselverspilling. Uit onderzoek blijkt dat in ziekenhuizen en zorginstellingen jaarlijks ongeveer 40% van de ingekochte produkten in de vuilnisbak belandt. Naast dat dit financieel enorm zonde is, is voedselverspilling ook erg milieubelastend. Samen met Huuskes, onze leverancier voor eten en drinken, willen wij er voor zorgen om bij WIJdezorg minder voedsel weg te gooien. Het verminderen van voedselverspilling begint bij meten. Huuskes heeft hiervoor een zogenaamde “verspillingstool” ontwikkeld. Tijdens een periode van twee weken zal op iedere locatie de verspilling (voeding dat niet wordt...
Lees verder

Landelijke ondertekening ‘Samen werken aan duurzame zorg’

23 november 2023
Vrijdag 17 november was onze collega Marinelle Scheltema aanwezig bij een bijeenkomst die georganiseerd werd door het programma Duurzaamheid en Gezondheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zorgorganisaties die in het afgelopen jaar de Green Deal 3.0 samen met ActiZ hebben getekend waren uitgenodigd om nu ook de landelijke ondertekening van de Green Deal “Samen werken aan duurzame zorg” bij te wonen en te tekenen. Bij deze bijeenkomst stond leren, inspireren en netwerken centraal. Zo waren er informatietafels om meer kennis op te doen en was er gelegenheid om door middel van speeddatesessies andere genodigden beter te...
Lees verder

Versierde ramen voor locatie Nieuwkoop

17 november 2023
Om onze locatie op te vrolijken na zo’n regenachtige tijd, zijn een paar ramen beschilderd door onze collega Anita. De winter is alvast gearriveerd. 😊 Elke keer als je er langs loopt wordt je er gewoon vrolijk van, Anita heeft de ramen prachtig versierd. Knap gedaan, bedankt Aniet!  
Lees verder

Bezoek voor OCD Nieuwkoop

10 november 2023
Maandagmorgen 6 november kregen de bezoekers van het Ontmoetingscentrum Nieuwkoop bezoek van onze collega Rachida en haar zoontje Amir. Amir is zes maanden oud en had het reuze naar zijn zin bij al die opa’s en oma’s. Er werden kinderliedjes voor hem gezongen en Amir sloeg lekker mee met zijn handjes op de tafel. Ook mocht een van de bezoekers hem de fles geven. Gelukkig was Amir niet eenkennig en wilde hij bij iedereen op schoot 😊 Na een uurtje was het weer tijd voor zijn slaapje en ging hij weer met zijn moeder mee naar huis.
Lees verder

Locatie Nieuwkoop naar Zegerplas

17 augustus 2023
Bewoners (van de woongroepen) en familie van locatie Nieuwkoop konden zich aanmelden voor een uitstapje naar het Zegerplasgebied. Op woensdag 2 en donderdag 10 augustus jl. stonden om 10.00 uur de taxibusjes klaar voor vertrek. Na een mooie wandeling door de natuur gemaakt te hebben, met tijd voor een stop voor gebruik van een consumptie, smaakten de pannenkoeken en/of poffertjes bij Pannekoe erg goed! Het waren twee gezellige dagen voor onze bewoners en hun familie.
Lees verder