NieuwkoopNieuws

terug naar Nieuwkoop

Nieuwkoop Nieuws

Locatie Nieuwkoop naar Zegerplas

17 augustus 2023
Bewoners (van de woongroepen) en familie van locatie Nieuwkoop konden zich aanmelden voor een uitstapje naar het Zegerplasgebied. Op woensdag 2 en donderdag 10 augustus jl. stonden om 10.00 uur de taxibusjes klaar voor vertrek. Na een mooie wandeling door de natuur gemaakt te hebben, met tijd voor een stop voor gebruik van een consumptie, smaakten de pannenkoeken en/of poffertjes bij Pannekoe erg goed! Het waren twee gezellige dagen voor onze bewoners en hun familie.
Lees verder

Bewoners Nieuwkoop op bezoek bij kinderdagverblijf

24 juli 2023
Maandelijks komen peuters van het kinderdagverblijf op bezoek bij de bewoners van de woongroepen in Nieuwkoop. Maandag 17 juli jl. werd het omgedraaid en gingen de bewoners eens op bezoek bij het kinderdagverblijf! Een watertafel vol met dobberende eendjes werden door de peuters met een schepnetje uit het water gevist en aan de bewoners uitgedeeld. Een verhaaltje over de zomer en het zingen van bijpassende liedjes maakte het bezoek compleet en de bewoners heel blij!
Lees verder

High Tea voor bewoners locatie Nieuwkoop

17 juli 2023
Dinsdag 11 juli werd er een gezellige High Tea georganiseerd voor de bewoners van locatie Nieuwkoop. De jonge collega’s vanuit de keuken hadden dit zelf bedacht en zij hadden ook heel veel gerechten zelf bereid. De bewoners hebben gesmuld van al het lekkers en zijn voldaan weer naar huis gegaan.
Lees verder

Diamanten huwelijk in locatie Nieuwkoop

14 juli 2023
Het echtpaar Baas-Angenent vierden maandag 3 juli hun zestigjarige huwelijksjubileum in locatie Nieuwkoop van WIJdezorg. Een bijzondere mijlpaal! Burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de gemeente Nieuwkoop kwam langs voor dit bijzondere jubileum. Hij las de trouwakte voor van zestig jaar geleden en overhandigde deze in een mooie lijst met daarbij een prachtige bos bloemen. Het echtpaar was zeer verheugd!
Lees verder

Lammetjes op bezoek in Nieuwkoop

19 mei 2023
In de binnentuin van locatie Nieuwkoop was het vorige week een levend spektakel... ooien met hun lammetjes dartelden in het rond en zochten hun weg tussen de bewoners. Zorgboerderij De Hoop uit Ter Aar bracht deze mooie gebeurtenis naar Nieuwkoop. En het zonnetje kregen we er gratis bij, wat heeft iedereen genoten!
Lees verder

Cup cakes voor Nieuwkoop

12 mei 2023
Voor een schoolproject hebben twee scholieren van het Groene Hart Lyceum cup cakes gemaakt. De opdracht was om een goede daad te verrichten. Ze hebben voor de bewoners maar liefst 70 cup cakes gemaakt en gebracht. De cup cakes zien er heerlijk uit en de bewoners hebben ervan genoten. Nogmaals hartelijk bedankt!  
Lees verder

Stroopwafels bakken in Nieuwkoop

7 april 2023
Het Ontmoetingscentrum in Nieuwkoop kreeg bezoek van mevrouw Termeij die volgens Oudhollands recept heerlijke stroopwafels kwam bakken. Het was koffietijd, de koffie stond te pruttelen en de huiskamer begon heerlijk te ruiken naar versgebakken stroopwafels. De bezoekers van het Ontmoetingscentrum kwamen langzaamaan binnenlopen. Wat een heerlijk ontvangst zo op de woensdagmorgen. Mevrouw Termeij bedankt voor de heerlijke wafels, zeker voor herhaling vatbaar!
Lees verder

Nationale Dag van de Muziek gevierd in Nieuwkoop

30 maart 2023
Vrijdag 24 maart was het de Nationale dag van de Muziek. Ook in het Ontmoetingscentrum Dementie Nieuwkoop is dit gevierd. In de middag gingen de bezoekers naar het restaurant van Kaleidoskoop. Daar waren de leerlingen van muziekschool Eensgezind al aan het proefdraaien onder begeleiding van juf Manon, vijf leerlingen op de viool en een leerling op de piano. Ze waren best zenuwachtig maar hadden er erg veel zin in. De leeftijd van de leerlingen varieerde tussen de acht en twaalf jaar en sommige hadden pas een half jaartje les, knap hoor! Ze speelden allemaal een solo en dat was zo...
Lees verder

Liedjes zingen in Nieuwkoop

24 maart 2023
Maandag 13 maart kwamen de kinderen van kinderopvang de Reiger uit Nieuwkoop langs in locatie Nieuwkoop om liedjes met onze cliënten te zingen. Vijf jongetjes in de leeftijd van een tot vier kwamen gezellig mee. Zij hadden een koffertje meegebracht met liedjes en diertjes erin. Ieder diertje of voorwerp was gelinkt aan een liedje. Er zat bijvoorbeeld een badeendje in. Met elkaar zongen ze dan het liedje ‘Alle eendjes zwemmen in het water’. Of een plaatje van een bus, dan zongen ze met elkaar het liedje ‘De wielen van de bus gaan rond en rond’ en ook de bewegingen bij...
Lees verder

Lente in Nieuwkoop

23 maart 2023
Dinsdag 21 maart kreeg het Ontmoetingscentrum Dementie van locatie Nieuwkoop bezoek van een boerin met haar lammetje. Het was een zwart/wit lammetje, nog klein en zo lief! Het lammetje mocht op schoot zitten bij onze bezoekers en had het hier prima naar zijn zin. Hij werd heerlijk geaaid en geknuffeld 😊 Alle bezoekers genoten volop, sommige hebben vroeger zelf ook lammetjes gehad. Ondanks dat de zon nog niet scheen was het een mooi begin van de lente!
Lees verder