NieuwkoopNieuws

terug naar Nieuwkoop

Nieuwkoop Nieuws

Appelmoes van eigen boom voor locatie Nieuwkoop

10 augustus 2020
In de tuin van de woongroepen van locatie Nieuwkoop staat een mooie appelboom. Onze bewoners hebben onlangs appels geplukt van onze eigen boom. Daar moest iets lekkers van worden gemaakt, want de appels waren te zuur om zo te eten. Dus werd er appelmoes gemaakt! Eerst werden de appels geschild, daar konden de bewoners een handje bij helpen. Na het koken van de appels gingen ze door de roerzeef, wat voor de meeste bewoners zeer bekend was. Een beetje suiker en kaneel erbij en de appelmoes was klaar. Bij de warme maaltijd hebben de bewoners er heerlijk van gegeten.
Lees verder

Gezinsuitbreiding locatie Nieuwkoop

25 juni 2020
Op woongroep 14 van locatie Nieuwkoop zijn de bewoners blij verrast met "gezinsuitbreiding". Op het balkon stond een vogelhuisje waar nog niets mee gedaan was. En voordat deze opgehangen kon worden, zat er al een koolmeesje in te broeden! En wat blijkt? Er zitten wel zeker 6 jonkies in het huisje! We durven niet te vaak te kijken want anders verjagen we de moeder van het nestje. Reden voor beschuit met muisjes 😊
Lees verder

Kleurwedstrijd voor bewoners locatie Nieuwkoop

7 mei 2020
Een paar weken geleden kwam er spontaan een inwoonster van Nieuwkoop aan de deur van locatie Nieuwkoop. Zij had een kleurwedstrijd voor de bewoners georganiseerd. En hiervoor ook de benodigde prijsjes bij de winkels in het dorp geregeld. De bewoners hebben spontaan meegedaan en mooie prijzen gewonnen, bedankt voor dit initiatief!
Lees verder

Meet en Greet in locatie Nieuwkoop

7 mei 2020
Vanaf maandag 4 mei is WIJdezorg locatie Nieuwkoop gestart met ‘Meet en Greet’ voor de woongroepen. Dit vindt plaats in het pand bij de bibliotheek. Daar is een mooie ruimte waar de bewoner en familie elkaar kunnen ontmoeten, met een raam ertussen als afscheiding i.v.m. Corona. Dit levert mooie en soms emotionele momenten op. Ook partners die, soms na 6 weken, eindelijk hun echtgenoot weer konden zien. Heel mooi dat dit op deze manier gerealiseerd kan worden, met dank aan de woningstichting en bibliotheek voor hun medewerking.
Lees verder

Lunchen in de binnentuin

1 mei 2020
Vrijdag 24 april was de binnentuin van locatie Nieuwkoop omgetoverd tot een echt restaurant. Om 12 uur werden de bewoners van de drie woongroepen aan tafel verwacht. De tafels waren gedekt met mooie witte lakens. Op het menu stonden pannenkoeken. Er werd door de bewoners flink gegeten en ze genoten van het mooie weer en het gezellige samenzijn. Na het eten werden er nog liedjes gezongen. Daarna gingen de bewoners weer naar hun eigen woongroep toe. Al met al een geslaagde lunch!
Lees verder

Hoog bezoek in locatie Nieuwkoop

30 april 2020
Maandag 27 april werden de woongroepen van WIJdezorg locatie Nieuwkoop verrast met een koninklijk bezoek. ‘Prinses Beatrix’ bezocht alle drie de woongroepen tijdens de koffie. Onder het genot van een oranjetompouce sprak zij de bewoners toe. Ook mochten de bewoners met haar op de foto. De bewoners vonden het bijzonder en een eer om zo een ‘echte’ prinses op bezoek te krijgen. Ze nam ook echt de tijd om met iedere bewoner een praatje te maken. De verzorgende die die dag aan het werk waren kregen ook een koninklijke onderscheiding opgespeld, omdat zij het werk van de verzorgenden zeer waardeert....
Lees verder

Onwijs bedankt!

16 april 2020
Voor alle mooie initiatieven waarmee jullie onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en de zorg een hart onder de riem steken. Blijf hier zeker mee doorgaan, want we zijn er nog niet... #samensterk Namens de regionale organisaties in de ouderenzorg - Marente, ActiVite, Libertas Leiden, Topaz, Groot Hoogwaak, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, DSV l verzorgd leven, Verpleeghuis Leythenrode, Alrijne Ziekenhuis, Verpleeghuis Leythenrode en WIJdezorg.
Lees verder

Harten voor medewerkers locatie Nieuwkoop

14 april 2020
En dan kom je vrijdagochtend 10 april naar je werk, tref je dit aan bij de ingang, echt zo mooi, dank jullie wel!
Lees verder

Clown Toet op afstand op bezoek

2 april 2020
Clown Toet kwam 2 april op bezoek bij de bewoners van de woongroepen van WIJdezorg locatie Nieuwkoop. Door het coronavirus mag ze niet op de woongroepen zelf komen, maar zij was niet voor een gat te vangen. Ze kwam op bezoek via de tuin aan de buitenkant van het pand en via het raam kon zij toch de bewoners zien en vermaken. De interactie tussen haar en de bewoners was zo mooi om te zien en toverde bij heel veel bewoners een lach op het gezicht! Clown Toet kreeg zelfs van een bewoner spontaan een zoen door het raam. Een...
Lees verder

Jumbo Nieuwkoop brengt presentjes voor bewoners

20 maart 2020
Overal in Nederland ontstaan spontane hartverwarmende initiatieven voor ouderen in ons land, en ook voor onze bewoners! Jumbo Nieuwkoop stond vrijdagochtend 20 maart voor de deur van Kaleidoskoop om voor alle bewoners een presentje af te geven. Namens alle bewoners en de medewerkers, bedankt Jumbo!
Lees verder